Destinaţii de vacanţă?


Hmm… habar nu am unde să merg anul ăsta în concediu, poate mă ajutaţi voi.

Nu vreau la mare, fără stat la soare. Deci pică Mamaia, Vama Veche sau Nisipurile de Aur prin Bulgaria.

Parcă nu aş merge nici prin Grecia, am fost deja de 3 ori. Dar ţara e faină, dacă mă ademeniţi cu ceva, nu iese din calcule.

Nu mai vreau în Viena, am cutreierat-o de câteva ori. Nu mai prea are nimic ce să mă uimească.

Veneţia m-ar atrage, mai ales că e bienala de arhitectură anul ăsta. Aş face totuşi doar o escală de maxim 2 zile acolo, dacă va fi cazul. Trei vizite acolo au fost de ajuns ca turist.

Mă atrag civilizaţiile mai mult decât locurile. Turcia de exemplu mi-a plăcut, chiar dacă vânzătorii din bazar sunt prea insistenţi. Iran sau China, Rusia sau Cuba. Dar o las pe altădată – când ieşim din criză 🙂

Mi-au plăcut Florenţa şi Milano deci poate aş încerca şi Roma. Dar cred că Italia devine deja plictisitoare. Oamenii de acolo mai bine zis.

Spaniolii nu mi-au plăcut – se miră că există români blonzi dar fără să se uite cât de ţigani sunt ei. Aş mai merge pe acolo doar să văd aeroporturile alea moderne ale lor şi arhitectura plină de sticlă şi deschideri mari.

La Londra aş trage o fugă pentru a mai vizita nişte muzee cu acces gratuit, pentru a mă plimba printre tarabele din Notting Hill şi a inspira viaţa lor lipsită de griji.

Să beau o bere la Oktober Fest? Să merg la un concert la Sziget? Aş merge undeva unde are loc un festival, un eveniment… chiar şi zilele oraşului. Nu mai prea am chef să mă plimb aiurea pe străzile unui oraş străin. Aş vrea să simt mai bine viaţa locuitorilor.

La Paris m-aş mai întoarce doar iarna, să văd oraşul împodobit. Aş merge mai degrabă în ţările nordice, dar avioane mai greu cu legături din România. Sau poate aş bea un suc de portocale în Maroc.

Aş face o excursie în Sudul Africii şi poate chiar un safari, dar de doi ani încerc să mai găsesc vreo 10 pretendenţi şi nimeni nu sare în schemă.

M-aş plimba prin deşert, prin junglă sau aş face nişte scufundări. Sau poate merg doar până la Negoiu.

Ceva propuneri?


3 comentarii la „Destinaţii de vacanţă?”

  1. 1. Regiunea Tokaj din Ungaria, inainte sa inceapa stransul strugurilor. Mi-a recomandat-o un ungur: inchiriat o vila, baut vin din rezerva proprietarilor, vizitat podgorii celebre, facut gulas la ceaun in curte. Cu gasca, ideal pentru relaxare.

    2. Dubrovnik, Croatia – sau un tur al coastei croate cu masina, 2-3 zile in fiecare parte. Au autostrazi bune, deci mobilitatea este excelenta. Peisaj si apa de vis, merge si in septembrie cand e mai ieftin. Ai o multime de locatii de vazut plus parcuri naturale superbe. Iti trebuie 2-3 concedii ca sa bifezi ce-i mai important.

  2. Pingback: concediu excursii destinatii turistice | Ce merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.