Din ciclul ham-ham dar pietrele raman, ori: cine se piaptana?


foto – arta de a ucide

Se vede clar ca a luat amploare in Sibiu campania „Nu fi caine. Adopta!”. Tot mai multi sibieni sunt alaturi de aceasta dar, normal, apar si voci din ce in ce mai critice.
Gigel, de exemplu, scrie astazi sub titlul „Gratiile sunt prea subtiri!„:

Incepe sa imi fie lehamite de campaniile acestea in care se incearca din rasputeri a se gasi adaposturi cainilor maidanezi. Nu conteaza ca niste actiuni asemanatoare ar putea aduce in discutie construirea de locuinte pentru tineri. Nu conteaza ca intretinerea unui maidanez timp de o luna costa intre 400 si 700 lei, in timp ce salariul minim pe economie este 540 lei. Basca, alocatia unui copil este 40 lei, dar deh…nu copiii, ci cainii sunt prietenii omului.
Ce mai conteaza? Nu conteaza nici macar faptul ca umbland in haita, aceiasi maidanezi, ataca copiii sau mai nou animalele gradinilor zoo. Nu conteaza ca militam pentru a ne eutanasia semenii. Conteaza mai mult ca suntem impotriva eutanasierii maidanezilor.
Cert este ca se focalizeaza energii in mod complet eronat, sau ne este indreptata atentia spre actiuni grozav de marunte. La fel de cert este ca acestea au rolul de a disimula incapacitatile de a schimba ceva cu adevarat important sub protectia resemnarii, ori de a promova imagini din ingrata sfera a anonimatului.
Asadar, conteaza ce nu conteaza, dar nu conteaza ce conteaza.
Oricum as privi…tot lehamite imi este!
sursa: Gigelitatea

Nu sunt implicat direct in campania asta, dar nu cred este cineva pro aruncarii maidanezilor intr-un adapost comun de unde sa nu mai iasa niciodata, petrecandu-si restul vietii in spatele unor gratii prea groase, intr-o cutie de 2x2m, cheltuindu-se astfel intre 400 si 700 lei lunar.
Scopul acestei campanii este de a le gasi maidanezilor un camin, niste stapani care sa-i poata iubi si ingriji. Si asta intocmai pentru a imputina cainii fara stapan care umbla in haite prin oras. Intocmai pentru a nu-i lasa sa se inmulteasca necontrolat. Intocmai pentru a nu ne ataca copiii in spatele blocului.

Intr-o discutie scurta cu Brylu zilele trecute, mi-a spus ca o catea, pentru a fi castrata, trebuie sa stea apoi trei zile in casa, la caldura. Asta e si scopul viitorului adapost. Iar castrarea stim cu totii ce inseamna – imputinarea pe strazile sibiului a cainilor fara stapan.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.