Exclusiv: Putem respira usurati, iata logoul oficial Sibiu SMART 2013.


[Update] Am publicat si varianta alb-negru logo Sibiu SMART.

Atunci când am văzut, în urmă cu vreo 3 săptămâni, logoul oficial Sibiu SMART am respirat uşurat. M-am liniştit că nu am văzut o monstruozitate precum cel al Universităţii (cine nu a prins discuţiile despre monstruozitate, neapărat să citească articolul ăsta). Logoul oficial Sibiu SMART este acesta:

Logo Sibiu Smart_

… şi e realizat de prietenul nostru Cristian Simina (exact acelaşi care a creat şi minunatul logo CeMerita.ro!). Văzusem mai multe propuneri de logo Sibiu SMART şi vă pot spune cu mâna pe inimă că ăsta e cel mai reuşit dintre toate. Simina mi-a spus că „logoul a fost gândit pentru a exprima tinereţea şi dinamica, paleta de culori (roşu, portocaliu, galben) fiind special aleasă în acest sens. Elementul grafic reprezintă un speech bubble (comunicare, tineri, studenţi) realizat din pătrate ce semnifică pixelii (legătură cu era digitală). Aici sunt prezente şi cele două turnuri semnificative pentru Sibiul cultural pentru că în jurul lor s-a dezvoltat oraşul încă din vechi timpuri. Logoul este unul curat şi modern„.

Şi ca o completare personală, având în vedere că deja simt că exagerăm cu diversitatea logourilor reprezentative pentru Sibiu, mă bucur că fonturile sunt asemănătoare încă de la Capitala Culturală Europeană ceea ce oarecum face o legătură între acestea.

Alte logouri Sibiu SMART

Pentru că am început anul în tonul ăsta, vă mai dau o veste bună: ieri am văzut pliantele oficiale Sibiu SMART şi, minune, niciunde nu apare logoul Universităţii despre care domnul rector era absolut sigur că va apărea pe toate materialele oficiale ale sibiului din 2013.

Probabil sibienii sunt acum puţin bulversaţi (pe bună dreptate) pentru că ei au văzut în ultima perioadă un alt logo Sibiu SMART promovat intens pe Facebook (cel cu becul verde), asta pentru că cei de la Colibri Studio, creatorii acelui logo, l-au promovat inclusiv prin reclame Facebook. Dar probabil a fost doar o încercare de a profita de un brand pentru a-şi face ei reclamă (lucru evident pentru că tot ei sunt proprietarii domeniului web www.sibiusmart.ro). Nu discut chestiunea asta.

Ce e Sibiu SMART?

În anul 2013 toate evenimentele ce vor avea loc în Sibiu vor fi organizate sub unica tematică smart – universităţi, studenţi,.. smart.


10 comentarii la „Exclusiv: Putem respira usurati, iata logoul oficial Sibiu SMART 2013.”

 1. Sincer eu doar pe tine te-am auzit comentand de logoul ales la Lucian Blaga . Trebuie sa sti ca acele logo-uri au fost facute de persoane care au imaginatie si nu e asa usor cum crezi . As vrea sa te vad in actiune si cum iti va iesi . Crede-ma ca si eu m-am chinuit si nu mi-a iesit . Sincer termina cu criticile pentru ca si tu sti cat te chinui pana realizezi un proiect si te enervezi daca nu iti iese bine sunt convins .. Si cele alese la Blaga erau foarte reusite !

  1. Banuiesc ca e retoric comentariul tau 😀
   1. Citeste doar comentariile de AICI
   2. A fost nevoie de maxim 2 minute (stiu clar asta)
   3. Am facut logouri la viata mea deci stiu cu ce se mananca
   4. Daca citeai articolul meu trecut poti vedea ca eu am criticat dorinta Universitatii de a se impune cu acel logo desi oricine isi poate da seama ca nu se ridica la pretentiile unui oras ca Sibiu, nu am criticat buna-credinta a celui ce l-a facut.

   P.S. Data viitoare cand o sa comentezi anonim nu iti voi mai aproba comentariul. Asuma-ti ce spui aici asa cum si eu o fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.