Feeric Fashion Show III – interviu


Astazi de la ora 19:00 are loc in Piata Mica din Sibiu Feeric Fashion Show.

Mai jos, un interviu in exclusivitate cu organizatorul showului, Dumitru Preda (Mitichi)

www.cemerita.ro: Feeric la ediţia a 3-a. Ce vezi în urmă şi cum vezi viitorul?

Mitichi: Ma uit in urma cu placere pentru ca in cei doi ani de FEERIC si chiar anul acesta, saltul e impresionant contradictoriu cu situatia economica in care ne scaldam. Au fost editii reusite toate, si cele din Sibiu si cea din Medias, dar sper ca anul asta sa ne ajute vremea si sa cream un precedent pentru ceea ce imi doresc sa devina la anul FEERIC fashion days. In timp imi doresc sa aduc in Sibu designeri internationali si daca lucrurile se sincronizeaza ca si pana acum voi reusi.

www.cemerita.ro: Ce se vrea a fi de fapt Feeric? Se transformă evenimentul de la an la an sau are acelaşi scop?

Mitichi: Evenimentul a fost conceput ca un spectacol axat cu precadere pe latura de fashion. FEERIC se transforma incet intr-o gala de fashion pur ce fuzioneaza cu alte arte. Deci accentul va fi pus in viitor mai mult pe fashion si secundar pe show.

www.cemerita.ro: Am văzut că încerci încet încet să aduci şi colecţii de designer.

Mitichi: In continuare vor fi alternante intre branduri, case de moda si designeri pentru ca numai asa se creaz o diversitate placuta ochiului iar pe de alta parte colaborarea dintre designeri si branduri prin completare reciproca a colectiilor poate duce la rezultate spectaculoase.

www.cemerita.ro: Sincer, când am auzit prima oară inenţia ta de a aduce şi tineri designeri pe podium mă gândeam la alte nume din Sibiu. I-ai ales pe cei ce vor prezenta la Feeric III, cum ai făcut selecţia, au fost şi alţi doritori?

Mitichi: Selectia a fost pur subiectiva. Si cam asta inseamna tot show-ul, e o viziune proprie asupra felului in care trebuie sa arate un spectacol. Protagonistii showului (designeri, modele, artisti) sunt alesi de mine in urma tangentelor avute anterior cu acestia sau pur si simplu pentru ca imi place munca lor.

www.cemerita.ro: Ideea podiumului (catwalk-ului) suspendat mi se pare destul de îndrăzneaţă pentru aşa un eveniment. Deja se lucrează la el. Aţi avut bătăi de cap în primirea autorizaţiilor, având în vedere şi siguranţa modelelor?

Mitichi: Aici trebuie sa multumesc autoritatilor. Primariei si directiilor din cadrul primariei, domnului primar, si tuturor celor care au dat avizele cu promptitudine pentru constructie. Inca de anul trecut ne-am dorit asta si am aflat care e procedura de atunci astfel a fost o formalitate anul acesta si o durata de timp de asteptare fireasca. Dar am obtinut totul in timp. Ideea e indrazneata dar cred ca va da o nota aparte showului.

www.cemerita.ro: La anul la ce să ne aşteptăm, la modele levitând? : )

Mitichi: J)) buna remarcaJ dar cu o astefel de remarca s-a nascut si ideea pasarelei de anul acesta. Chiar levitatie nu dar momente de acrobatie intra in discutie.

www.cemerita.ro: Şi totuşi… anul ăsta vor fi prezentări haute-couture, aşa cum am văzut în promouri? : ) (haute couture pot face doar câţiva oameni din toată lumea, cei agreeaţi. Chiar dacă mulţi romani spun că fac haute-couture, se înţelege că e imposibil lucrul ăsta. Eventual couture).

Mitichi: Sunt couture colectiile si va pot asigura ca sunt spectaculoase. Folosesc o parte din creatiile din show si la MITICHI calendar20X1.

www.cemerita.ro: Nicolle Stănese a prezentat la Feeric II, anul ăsta ea e la Bucureşti. Va mai avea vreun rol la Feeric III?

Mitichi: Nu colaborarea cu Nicolle s-a incheiat inca de la inceputul acestui an. A fost o piesa importanta in angrenaj dar acum drumurile s-au despartit. O am langa mine pe Adina Vintila care a fost si editiile trecute omul de baza in ce priveste aprobari autorizatii , a facut si PR..un om complex si complet. Le multumesc amandurora. Proiectul continua insa in orice formatie si atata timp cat voi dori sa il fac, voi gasi solutiile necesare si voi pune in aplicare toate ideile.

www.cemerita.ro: Alin Gălăţescu va fi şi el prezent. Le-a adus şi pe surorile Anca şi Silvia Negulescu de la Iaşi, care a fost şi va fi rolul lui pe viitor?

Mitichi: Alin e implicat anul acesta in eveniment in ceea ce inseamna coordonarea oarecum sau supervizarea colectiilor tinerilor debutanti si a regiei de podium. Vom stabili impreuna succesiunea designerilor. Si tot Alin a adus-o in show si pe Agnes Toma cu o colectie speciala pentru Sibiu. Pe viitor nu stiu care va fi rolul lui dar daca lucrurile vor decurge bine anul acesta cred ca vom continua impreuna.

www.cemerita.ro: De data asta, vor fi invitaţi şi bloggeri la eveniment. Se ştie că ei spun doar lucrurilor pe nume. Ai vreo emoţie de cum vor prezenta evenimentul pe bloguri?

Mitichi: Nu am nicio emotie, eu sper ca prin ceea ce voi aduce in show sa nu las loc de comentarii negative dar la fel ca si mine care fac showul subiectiv vor aprecia si bloggeri – tot subiectiv.

www.cemerita.ro: Ne vedem joi…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.