Femeia nu-i in stare de nimic daca nu e batuta, iar barbatul nu-i barbat daca nu pune lucrurile la punct.


C.A., 2004, Medias, 23 de ani

-Ai, mamǎ, grijǎ de fetiţa mea!
Acestea au fost ultimele cuvinte ale A., înainte de a se stinge…
C.A. s-a nǎscut în Mediaş, într-o familie nevoiaşǎ. De când a deschis ochii pe lumea asta a cunoscut frica, bǎtǎile, urletele, înjurǎturile. Îl vedea adesea pe tatǎl sǎu povestind şi râzând cu ortacii sǎi în timp ce se întorceau de la muncǎ. Dar când intra în casǎ lucrurile se schimbau. În loc de „Bunǎ ziua” îşi lovea nevasta dacǎ nu era totul pus la punct. Când a crescut mai mare a avut ceva pumni şi pentru A. dacǎ nu-i respecta cuvântul. Cǎci legea lui era pumnul.
„- Femeia nu-i in stare de nimic dacǎ nu e bǎtutǎ, iar bǎrbatul nu-i bǎrbat dacǎ nu pune lucrurile la punct. „

Când i-a venit vremea de mǎritiş, A. n-a stat mult pe gânduri şi s-a dat dupǎ primul venit. Viaţa sa a devenit un calvar cǎci şi bǎrbatul sǎu se conducea dupǎ aceeasi lege a pumnului. Bǎtǎile se ţineau lanţ, era nevoitǎ sǎ satisfacǎ toate fanteziile barbatului sǎu pentru a primi puţinǎ mâncare, iar, ceva mai târziu, chiar şi a prietenilor lui. Nu a contat cǎ era piele şi os şi cǎ aştepta un copil. Înjuratǎ, bǎtutǎ, violatǎ, înfometatǎ, A a încercat sǎ scape fugind la mama sa. Dar bǎrbatul a târât-o de pǎr înapoi acasǎ şi a închis-o în beci. S-a înduplecat s-o scoatǎ de acolo doar când au început durerile facerii.

Naşterea copilului, o fetiţǎ, i-a mai adus un pic de alinare. Dar n-a durat mult, cǎci ţipetele copilului îl scoteau din minţi pe bǎrbatul sǎu. Când s-a repezit înjurând cǎtre fetiţǎ ca s-o potoleascǎ, A şi-a luat fetiţa în braţe, încercând s-o apere şi fugind spre casa pǎrinteascǎ. Bǎrbatul s-a dezlǎnţuit atunci lovind-o cu pumnii, cu picioarele, cu orice îi venea la mânǎ. Cǎzutǎ la pǎmânt, A. s-a târât, cu copilul adǎpostit la sân, pânǎ în pragul casei mamei sale. A mai apucat sǎ-şi punǎ copilul la adǎpost în braţele bunicii şi s-a stins.
Corpul chircit, plin de vânǎtǎi, faţa tumefiatǎ, buzele negre, însângerate, toate s-au destins odatǎ cu trecerea într-o altǎ lume…..în care violenţa împotriva femeii nu va exista niciodatǎ.

Consiliere psihologica gratuita A.L.E.G.: telefon 0269.242078; mobil 0726.116097; e-mail aleg_romania@yahoo.com; Yahoo Messenger: aleg_romania


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.