Festival de cartier – Zilele Vecinătății 2015


Atunci când organizezi un eveniment pleci de la doar câteva idei, dezvolți, inventezi iar la sfârșit îți dai seama că ai muncit atât de mult încât habar nu ai cum de ai reușit să faci atât de multe. Așa s-a întâmplat și de data asta la Zilele Vecinătății (info pe site și pe Facebook).

Practic, dintr-un festival de cartier a devenit anul ăsta un adevărat festival PENTRU cartier. Da, aducem aici concerte, sport, terase, echipamente destinate parcurilor de distracții dar pe lângă toate astea cred că am descoperit și rețeta de a face oamenii să fie mândri de cartierul lor chiar dacă acesta nu este cel mai frumos sau cel mai important din oraș. Locuitorii din cartierul Vasile Aaron se implică și caută să-și îmbunătățească viața. Iar noi încercăm să îi ajutăm la rândul nostru… pentru că de asta ne numim Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu.

Cover ZV2015

Aducem pentru locuitorii cartierului Vasile Aaron:

  • Întâlnire cu primarul și cei doi viceprimari, o discuție liberă cu cei mai importanți trei oameni din Primăria Sibiu (joi,25 iunie, ora 18:30 la Școala nr.24)
  • 250 l. de vopsea pentru colorarea a trei scări de bloc din cartier (mulțumim Policolor). Până astăzi avem peste 80 de scări înscrise în concurs ceea ce este fooarte mult… deci interes mare din partea locuitorilor. Înscrieri se mai pot face AICI.
  • Târgul Vecinătății unde locuitorii își pot vinde lucrurile vechi din case iar copiii pot face schimb de jucării
  • Consultanță cu privire la înființarea și organizarea asociațiilor civice
  • Chestionare cu privire la problemele din cartier
  • Aducem arhitecți, actori, isotrici care povestesc despre importanța cartierului în dezvoltarea orașului Sibiu
  • Colectare gratuită a deșeurilor electrice și electronice din cartier
  • Concursuri pentru copii (mulțumim Faurecia și Decathlon)
  • și nu în ultimul rând, oferirea cetățenilor a informațiilor necesare pentru a-și înțelege spațiul în care locuiesc atât din punct de vedere istoric cât și actual și, evident, urmărind planurile de dezvoltare din viitor – vezi aici Ziarul Cartierului.

Și toate astea sunt posibile cu devotamentul colegilor din AIOS, a colaboratorilor și, foarte important, a voluntarilor. Vă mulțumesc tuturor că mă ajutați de fiecare dată atunci când este vorba de înfrumusețarea orașului Sibiu.

Ne vedem la Zilele Vecinătății 2015.

Afis A3 Zilele Vecinatatii 2015


Un comentariu la „Festival de cartier – Zilele Vecinătății 2015”

  1. Ar trebui propagata aceasta initiativa. Mereu asteptam sa se intample din exterior, dar fiecare dintre noi, cu bunavointa putem schimba lucrurile in bine. Cu atat mai mult cu cat suntem o comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.