O idee pentru Primăria şi DJC Sibiu


Firmele private ar trebui să se responsabilizeze. Este valabil pentru firmele din toate domeniile dar acum vreau să vorbesc în special de firmele de construcţii şi domeniile conexe. Cred că Primăria Sibiu şi/sau Direcţia Judeţeană pentru Cultură ar trebui să deruleze o campanie de informare a firmelor, nu doar a cetăţenilor, cu privire la obligaţiile arhitecturale, urbanistice (sau cum vreţi voi să le spuneţi) din zonele cu valoare istorică.

Zilele trecute am trimis către 4 firme cereri de ofertă pentru un geam termopan. Am specificat tuturor că vreau să îl montez pe Bdul. Nicolae Bălcescu, practic pe bulevardul cel mai vizitat din Sibiu pentru valoarea lui istorică. Din cele 4 firme, 3 mi-au trimis oferte dar doar una dintre ele şi-a făcut griji în legătură cu faptul că vreau să montez un geam termopan într-o zonă în care plasticul este strict interzis.

In aceasta zona e recomandata, daca nu obligatorie, montarea tamplariei de lemn.

Cred că ar fi binevenită o campanie care să informeze şi să încurajeze firmele (în special cele de tâmplărie cu geam termopan) să-şi consilieze clienţii înainte de a distruge faţadele clădirilor. Şi, de ce nu, să găsească chiar o soluţie de sancţionare a acestor firme care realizează lucrări în zonele protejate fără a cere şi a resprecta un proiect de specialitate avizat de către cele două instituţii amintite mai sus.

P.S. Felicitări echipei Real Group Sibiu pentru că se gândeşte la oraşul nostru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.