FITS-ar ploaia…


Nu am ascuns niciodată faptul că sunt mai degrabă adeptul spectacolelor de stradă şi a celor în spaţii neconvenţionale, în cluburi şi prin hale industriale decât genul de om care intră liniştit în sala de teatru, se aşază frumos pe scaunul de catifea şi aşteaptă în aplauze reprezentaţia. În stradă, actorii nu mai sunt actori, ei se transformă în prieteni pe care poţi pune mâna, în oameni cărora le simţi respiraţia şi transpiraţia. Acolo, pe asfalt, totul e mult mai intim iar tu, spectatorul, eşti parte din spectacol. Am spus-o şi am arătat-o asta.

2012 am vrut să fie altfel. Mi-am propus minim 2 spectacole de sală pe zi şi le-am avut. Dar nicidecum nu mi-am imaginat că dorinţa asta a mea poate fi transformată în regret. Regret că mi-am imaginat un Festival de Teatru fără spectacole de stradă. Regret că ploaia a distrus efectiv tot spectacolul grandios ce atragea miile de ochi ale trecătorilor. Niciodată nu mi-am imaginat un Bulevard Bălcescu atât de pustiit din cauza picurilor de apă la doar câteva minute după ce ceasul bisericii bate de început de nouă zi. Actorii stradali îşi fac treaba necontenit, uzi, flămânzi şi înfriguraţi dar cele câteva sute de umbrele ce îi privesc nu sunt suficiente pentru a răsplăti îndeajuns munca lor.

Soarele meu cald şi palid, FITS-ar ploaia să-ţi fie, arată-te!

Foto: Sebastian Marcovici


6 comentarii la „FITS-ar ploaia…”

  1. Adevarul e ca vremea nasoala din ultima perioada a stricat socotelile multora…privind NU neaparat prin prisma FITS.

    Oricu, ce am observat e ca oamenii (sau romanii) in general sunt terifiati de ploaie, indiferent de context: cum picura putin, sau cad cativa stropi cum incep toti sa se grabeasca…parca ar ploua cu acid sulfuric 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.