FITS nu înseamnă doar spectacol. FITS înseamnă şi schimb de experienţă.


OK, ne-am lămurit zilele trecute că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu nu este doar un festival în care se consumă piese de teatru în săli întunecate. Întreg oraşul este un spectacol de teatru, dans şi muzică. Şi pe lângă toate astea, de schimb de experienţă.

FITS e o ocazie probabil unică în viaţă de a lua parte la workshopuri cu participanţi şi profesori internaţionali. Unul dintre ele este cel de costume de inspiraţie asiatică, realizate din materiale neconvenţionale. Tineri designeri se întâlnesc pentru câteva zile şi îşi pun creativitatea la bătaie, realizând costume de spectacol din orice materiale au la îndemână (pungi, cutii, cofraje de ouă, carton, metal) îndrumaţi de scenaristul american Nic Ularu şi creatoarea de costume de film din turcia, Canan Goknil, alături de designerul român Călina Langa. Toată munca lor este pusă în scenă printr-o paradă-spectacol stradală. A doua reprezentaţie are loc astăzi, pe Bdul Nicolae Bălcescu, începând cu ora 16:00.

Cum s-a văzut ieri spectacolul şi câteva poze din timpul workshopului:


9 comentarii la „FITS nu înseamnă doar spectacol. FITS înseamnă şi schimb de experienţă.”

  1. Un proiect frumos, care creste nebun de frumos, de la an la an, datorita lui Nic Ularu, a Calinei Langa si a celor care cred in tinerete…

    Mandru sa fi fost acolo la inceputuri,
    Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.