food not bombshrana nu bombe. hrana e un drept nu un privilegiu.
food not bombs este o miscare voluntara globala prin care se imparte gratuit mancare vegetariana pentru a protesta impotriva razboaielor si a saraciei. prima actiune de acest gen a avut loc in america cu 28 de ani in urma iar de atunci ideea de a imparti mancare pe strada, gratuit si voluntar s-a raspandit in toate colturile lumii. in romania aceasta miscare a luat amploare dupa inceperea razboiului din irak si a avut loc in majoritatea oraselor mari. la sibiu inca nu s-a organizat nici un fnb (food not bombs).

in 2003, pe pamant traiau 6.3 bilioane de oameni. cei mai bogati 1% dintre adulti detineau 40% din bunurile globale, in 2000. cei mai bogati 10% dintre adulti detin 85% din profiturile globale. se estimeaza ca 800 de milioane de oameni sufera de foame si subnutritie. la fiecare 5 secunde un copil moare de foame. in fiecare zi mor 24.000 de oameni din cauza lipsei de hrana. in zilele noastre 10% dintre copiii din tarile in curs de dezvoltare mor pana la varsta de 5 ani (oneworld). in anglia, fermierii primesc 2000 de lire sterline pe cap de vita. in lume milioane de oameni traiesc cu mai putin de 1$ pe zi. cu banii cheltuiti lunar pe armament s-ar putea hrani o tara intreaga timp de un an.

in timpul in care ai citit aceste randuri, in lume au murit cel putin 30 de oameni de foame. 1… 2… 3… inca un om… 2… 3… inca unul a murit de foame.
pana cand vei termina de vazut si filmuletul de mai jos vor fi morti de foame cel putin 110 oameni.

citeste mai multe despre food not bombs aici
un site oficial fnb aici
poze de la fnb-uri din romania aici si aici

sondaj: ai dat vreodata de mancare unui copil necunoscut? 12 raspunsuri: 10 da, 2 nu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.