Gata. Plec la Amsterdam cu vola.ro!


Intrasem pe Vola.ro cu gândul să-mi dau cu părerea despre noul lor Big Flex (la recomandarea Blogal Initiative) şi am ajuns să-mi găsesc imediat destinaţie de concediu.

De fapt voiam să caut zboruri pentru Veneţia (unde anul ăsta este bienala de arhitectură la care aş fi vrut să merg) şi la Istanbul (destinaţie despre care vorbeam zilele trecute că aş vrea s-o revizitez deoarece mi-a plăcut experienţa unei noi civilizaţii). Dar ce să-i fac, am căutat din instinct un zbor Bucureşti-Amsterdam pentru că oraşele astea două au apărut automat pe site. Este un semn? Este o întâmplare că Amsterdam îmi este recomandat de Vola.ro atunci când vreau să caut zboruri de avion pe cu totul alte rute?

Anual (de 4 ani) caut zboruri spre Amsterdam pentru că am auzit că ăştia vor să ilegalizeze… ştiţi voi ce… aşa că ar fi bună o tură până acolo înainte de data respectivă. Vreau să verific dacă e adevărată povestea cum că miroase tot oraşul a… lalele.
Am apăsat butonul caută zboruri pe Vola.ro şi am găsit unul foarte ieftin. Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti la 194,28 euro 173 euro faţă de (atenţie!) 285,20 euro direct pe site-ul KLM cu care se face zborul. Deci cum? Mai ieftin pe Vola.ro decât direct la KLM? Am verificat de câteva ori şi aşa este. Nu ştiu cum, nu ştiu de ce şi nici nu întreb. Doar profit! 😀

Aşa că nu am mai reuşit să fac recenzia video la Big Flex, noul serviciu ultra-performant de căutari şi rezervări de bilete de avion al Vola.ro pentru că mi-a ieşit un filmuleţ mult prea lung pentru asta. M-am cufundat 40 de minute prin site căutând oferte pentru tot felul de alte destinaţii (Veneţia, Istanbul, Varşovia, Moscova, Chişinău etc) aşa că intraţi voi pe Vola.ro să vedeţi ce şi cum. Eu mai am de completat doar atât:

Ce mi-a plăcut la Big Flex:
 • Se caută în doar câteva secundă oferte dintr-o bază de date de mii de companii aeriene, nu mai trebuie să intri ca nebunul pe site-ul fiecăreia;
 • După ce că am găsit preţul ăla bun pentru Amsterdam, printr-un singur click am descoperit un calendar cu tarifele din următoarele 5 luni cu diferenţa de preţ deja calculată. Deci poţi extrem de uşor să alegi tariful cel mai bun dintre cele mai bune 🙂

 • Poţi modifica foarte uşor orele de plecare, buget, durata zborului în aşa fel încât să primeşti doar rezultatele dorite. Dacă nu-ţi place o companie aeriană o excluzi rapid din căutări plus tot felul de detalii dinastea de care te îndrăgosteşti;
 • Zilele trecute căutam un zbor Bucureşti-Chişinău şi mi-am prins urechile pe site-urile celor două aeroporturi ca să descopăr ce companii aeriene prestează pe pistele lor. Când colo, Vola.ro le are pe toate scrise aici.

Puncte cheie Big Flex:

 • Poţi să vezi instant caţi bani economiseşti dacă schimbi datele de călătorie cu cateva zile zile (+/-3) – chestie ce aş fi preferat să fie automată fără să mai trebuiască să bifez eu opţiunea;
 • Vezi in calendar tarifele pentru plecările din următoarele cinci luni (ce spuneam mai sus).


17 comentarii la „Gata. Plec la Amsterdam cu vola.ro!”

 1. pai trebuia sa sar din unul in celalalt….dar pentru ca a intarziat 30 de min, l-am pierdut, si pentru ca era totusi AA si era vina lor, ne-au dat cazare cu md la 4 stele langa aeroport plus o cina si am plecat cu urmatorul la 6 dimineatza….

 2. @ Wagner Raimar
  da, asta e riscul cu escala. de am si bifat pe vola.ro ca vreau zboruri directe ba stai prea mult ba pierzi avioane. o singura data am facut escala la budapesta si ne-am fugit ca nebunii dintr-un terminal in altul sa nu pierdem avionul iar cand-colo am stat vro 5 ore ca a avut intarziere. noroc ca la intoarcere si asa nu am pierdut zile de vizite unde trebuia sa mergem

 3. noi in fiecare vara am mers cu austrian airlines spre Koln via Viena. se poate alege al 2-lea avion mai tarziu, nu e neaparat sa-l alegi pe primul. de obieci 30 de minute e prea putin intre zboruri, iar cand am avut timp foarte scurt intre zboruri au venit direct in fata avionului cu o masina si ne-au dus la cel de al 2-lea.

 4. M-ai facut curios si m-am uitat pe Austrian acum si cu escala cel mai ieftin (oferta) este 151.24 doar dus deci peste 300 dus-intors. In mod normal e pe la 177-205 eu. doar dus.

 5. Am testat si eu aseara Vola.ro, ca oricum urmaresc 3-4 destinatii unde vreau sa cumpar bilet, si toate rezultatele sunt mai scumpe sau cu escala mai lunga decat ce am gasit eu.
  Am cumparat direct de la Lufstansa Sibiu-Frankfurt (via Munich) cu 199 Euro si in acceasi data pe vola.ro am obtinut 244 Euro.

 6. Numai la low cost se percepe taxa suplimentara de 16E.
  Sincer pentru mine e si o mare placere planuirea si cautarea de cazare, zbor, inchirieri, deci nu sunt chiar publicul tinta :D.

 7. Vreau sa fac un city break la Istanbul si cea mai buna oferta am gasit-o la Vola.. Ce parere aveti? O sa imi iau teapa? Ar trebui sa mai caut?

 8. Vola Sunt cei mai banditi dintre toate agentiile. Niste excroci cu acte in regula
  Am rezervat un bilet catre Budapesta cu o saptamana inainte si cand am ajuns in Aeroport biletul meu era cu decalat peste o luna fiind nevoit sa imi cumpar un alt bilet din aeroport . Acum s-a intamplat cu fiul meu care a facut rezervare in 17 februarie si ati decalat biletul in 17 martie

  Sunt cei mai mari excroci nu cea mai mare agentie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.