Gaudeamus igitur


Sâmbătă am asistat încă o dată la o festivitate de absolvire a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Istorie şi Patrimoniu.

Ca în urmă cu vreo 3 ani, atunci cînd am terminat eu, aceleaşi feţe mohorâte ale studenţilor, aceleaşi zâmbete ipocrite şi adeseori greţoase ale profesorilor. Din nou am văzut istorici scoşi ca pe bandă rulantă, restauratori nepricepuţi şi, de data asta, designeri vestimentari care nu ştiu nici să ţină creionul, acul şi aţa în mână.

Fiind o facultate de istorie, studenţilor restauratori le sunt împuiate capetele cu istoria de toate felurilor, nefolositoare pe viitor. Fiind înfiinţată (probabil) de o fostă studentă la restaurare, amantă de profesor (cum altfel), secţia design vestimentar are profesori conservatori şi restauratori. Nici o legătură, bineînţeles. Aşa cum nici cursurile ţinute laolaltă cu cei ce vor deveni restauratori nu au legătură cu facultatea la care s-au înscris de fapt studenţii designeri. Doar un mod de-a suge bani de la stat – înfiinţarea de noi şi noi secţii, cu aceeaşi profesori mediocri şi neprofesionişti şi, aberant dar adevărat, profesori care nu sunt de specialitate dar predau materii care le sunt total străine. O facultate penibilă cu profesori la fel şi un decan pe care-l doare în bască de viitorul studenţilor.

Mult mai importante sunt schimbarea gresiei an de an, a uşilor interioare, amplasarea de felinare kitchoase la intrări şi achiziţia de LCD-uri gigantice şi nefuncţionale, ca în poza de mai jos: Şi-apoi ne mai mirăm că „şcoala scoate proşti”.


Un comentariu la „Gaudeamus igitur”

  1. cred ca scenariul se repeta la oricare alta facultate atat din ULBS cat si din tara…pe profi i doare la banana (daca mai au asa ceva) de studenti si de cat de priceputi o sa fie acestia dupa absolvire, iar studentii, majoritatea cu fire rebela (aici varsta fiind principalul motiv) la randul lor nu isi dau interesul in a studia intr-un sistem muribund, ruginit, greoi si antic…si astfel se contureaza sistemul nostru minunat de invatamant superior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.