Hoteluri Bucureşti


În ultimii doi ani am umblat mult prin lume la hoteluri de 2, 3 şi 4 stele. Ultima perioadă mi-a oferit şansa să văd şi altfel de cazare in Bucuresti pe lângă cea pe care o ştiam (preţuri mari, calitate mică) aşa că zic eu să fac o listă cu hoteluri din Bucuresti vizitate de mine.

Încep cu ultimul hotel la care am stat şi cel mai fain din toate punctele de vedere.

Hotel Caro Golf *** şi ****

Un hotel de 3 şi 4 stele, puţin departe de oraş dar aproape de toată zona de cluburi de fiţă din Bucureşti. Încă de când se apropia taxiul de hotel îl priveam mulţumit. Are o arhitectură ce mi-a adus aminte de fabricile americane, cu faţade de cărămidă aparentă. La intrare, un lobby generos (deşi destul de departe de lift) şi acces pe holuri doar cu cardul (chestia asta am mai văzut-o doar la un singur hotel în Spania şi un hostel în Viena şi, vă spun, stârpeşte categoric orice urmă de gălăgie pe holuri). Camerele măricele şi curate, cu mochetă pe jos şi duş mare. Dar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost un lucru super-simplu: la micul dejun se serveau patru feluri de lapte (rece, cald, amar, cu soia), pe lângă cel de cafea. Fiind un băutor de lapte, vă daţi seama ce-a însemnat asta pentru mine 🙂

Hotel Răzvan ***

Situat în centrul Bucureştiului, hotelul ăsta mi-a plăcut pentru o idee de marketing interesantă: cina e inclusă în preţul camerelor. Prin chestia asta tu, clientul, scuteşti nişte bani de pe mâncare iar hotelul câştigă clienţi seara în restaurant. Hotelul e aranjat frumos şi camerele arată bine. Restaurantul de la ultimul etaj are şi o terasă pe care e mai mare dragul să stai vara la o bere. Are net gratuit dar sfatul meu e să cereţi cablu de la recepţie altfel s-ar putea să vă dea puţine bătăi de cap.

Hello Hotels **

Hotelul ăsta e amenajat exact pe gustul meu. Doar eu voiam să-mi pun la baie uşă de sticlă dar acum, după ce am stat de mai multe ori la Hello, mă bucur că nu am făcut-o. Hotelul arată foarte bine, e aproape de Gara de Nord, are o cafenea drăguţă la parter dar cu toate astea îl recomand doar pentru single sau cupluri fără jenă. Între dormitor, duş şi wc există doar o uşă de sticlă cam ca la wc-urile publice americane (libere sus şi jos). Mai exact, de la duş ieşi direct în pat, în fofoloanca goală şi la wc poţi merge doar dacă nu-i mirositor. Dar în rest e foarte fain, cu internet gratuit, acces în camere cu cardul, personal fain.

Hotel Venezia ****

Foarte aproape de Palatul Parlamentului, Venezia e un hotel de 4 stele cu tarife pe măsură. Sincer, nu am înţeles niciodată diferenţa între 3 şi 4 stele, mai ales că nu poţi compara serviciile şi facilităţile între hoteluri. Aici însă, internetul şi tv-ul sunt incluse în preţul camerei, spre diferenţă de alte hoteluri de 4 stele unde toate chestiile astea le plăteşti.

Hotel Tranzzit ***

Deschis doar din mai 2011, se vede că hotelul este unul nou. Tocmai de asta recomand să ştiţi adresa exactă a hotelului atunci când urcaţi în taxi pentru că deocamdată foarte puţini ştiu de el. Şi el situat în zona Gării de Nord, Tranzzit mi-a atras atenţia acum câteva luni pentru că oferea tarife speciale fanilor de pe Facebook. Pe lângă asta, mai oferă internet gratuit şi câteva prăjituri şi cereale cu lapte ca mic dejun inclus în preţ.

Ibis Hotel – Palatul Parlamentului ***

Imaginaţi-vă că vă treziţi dimineaţa şi pe geam vedeţi Palatul Parlamentului, atât de aproape încât aveţi impresia că un pas mai trebuie pentru a ajunge în curtea lui. Eh, cam asta e senzaţia la acest hotel din Bucuresti. Zona e bună dar până astăzi aveam impresia că hotelul are doar 2 stele, nu 3, aşa cum văd pe site la ei. Asta pentru că mini-barul din cameră era gol şi nu ţin minte să mai fi văzut în hoteluri de trei stele aşa ceva. Imi place brandul Ibis dar am avut la Bucureşti o experienţă nu tocmai plăcută. Pe lângă faptul că am răbdat toată noaptea de sete, s-a întâmplat să şi fiu cazat într-o cameră cu baia plină de fire de păr pe gresie, lavoar şi duş. Deşi hotelul arată bine şi e curat, asta nu mi-a mai dat pace tot restul sejurului. Cred Sper însă că a fost doar ghinionul meu.

Hotel Ramada Bucharest Parc ****

Situat în zona Romexpo, hotelul ăsta nu mi s-a părut să fie chiar de 4 stele iar preţurile la servicii exagerate. E printre puţinele hoteluri în care, după ce mi s-a dat cartela de acces, nu mi s-a spus unde e liftul pentru a putea ajunge în cameră. În rest, un hotel ok, cu parcare proprie păzită şi internetul gratuit doar la un calculator vechi din lobby. În rest, 5 euro pe 24 de ore.


3 comentarii la „Hoteluri Bucureşti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.