Idei de reconversie a stadioanelor de la Cupa Mondială din Brazilia


Doi arhitecţi de la 1 week 1 project au venit cu o idee destul de îndrăzneaţă de a transforma stadioanele de la Cupa Mondială de fotbal ce nu vor mai fi folosite în… cartier pentru nefamilişti şi oameni ai străzii.

EFE_Estadio-Nacional-by-Castro-Mello

Discuţia este bună deşi ei nu au luat în calcul faptul că doar 4 stadioane din cele 12 nu vor mai fi folosite pentru fotbal şi, pe lângă altele, faptul că un astfel de centru/cartier/lagăr/whatever pentru boschetari va transforma întreaga zonă într-una rău famată şi cu potenţial de criminalitate ridicat. Nu cred că ar vrea cineva (în afară de Hitler, David Cameron şi, poate, Mihail Neamţu) să adune la un loc atâţia oameni fără serviciu care trag cu dinţii chiar şi pentru un colţ de pâine. E un risc mult prea mare.

Casa-Futebol_06_in_foto-copa2014.gov_.br_

Dar pentru că ideile se pot dezvolta, cineva dă şi soluţia de reconversie mai puţin riscantă şi care poate aduce rezultate mult mai bune pe termen lung: o universitate sportivă. Chiar şi spaţiile tribunelor din partea superioară a stadioanelor pot fi folosite pentru a amenaja săli de cursuri iar terenul şi restul spaţiilor îşi vor duce în continuare rolul de teren de fotbal respectiv săli de antrenament.

Întrebarea e: Mai are Brazilia bani pentru o nouă investiţie atât de mare?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.