In asteptarea acelui "Mai Bun"


De ceva timp incoace, de ani de zile mai precis, astept sa-mi pice si mie in plasa „ceva mai bun”.

Ce ar putea fi mai bine decat ieri?

Asteptarea se lasa cu palpitatii, iar in loc sa vina ceva mai bun a venit o CRIZA de zile mari. Ma trezesc dimineata devreme (desi nu am de ce, ca nu muncesc) stresat si plin de palpitatii, parca acum vine cutremurul, si ma gandesc ce as mai putea face azi. Ce ar putea fi mai bine decat ieri? Oare o sa vina apa si la moara mea? Nu par a face nimic pentru apa asta, intradevar, doar astept sa-mi invarta moara. Acum nu mai prea am anii adolescentei si tot mai mult imi fac griji de moara aia, dar parca tot nimic nu-mi vine in cap ce as putea face sa-mi fie mai bine.

Asta se numeste lene

Se spune ca daca nu incerci nu vei reusi niciodata. Oare? Adica ar trebui sa

iau toate meseriile la puricat sa vad daca e vreuna care sa nu ma deprime din primele doua zile? Hmm, nu prea am chef. Mai bine stau si mai ascult niste muzica si ma gandesc ce as mai putea face.
Da, se numeste lene. O lene sociala. Parca traiesc intr-o lume care nu are ce sa-mi ofere. Inca astept… idei?

Mama, ce baiat de treaba sunt!

Si de parca nu ar fi de ajuns, nici cu viata personala nu stau prea bine. Toate-s bune la inceput. „Mama, ce baiat de treaba sunt”, ca mai apoi sa se prapadeasca tot, mai toate imi lasa impresia ca se indobitocesc intr-un final. Este alt motiv de stres dimineata devreme. Oi fi eu motivul, veriga slaba? Sau nu? Chiar nu mai conteaza in momentul asta, de ce ar mai conta? Tot asa ma trezesc dimineata, nemultumit de viata mea dar totusi prea lenes sa fac ceva s-o schimb. Ma intreb daca sunt singurul de asa natura, sau mai sunt destui pe langa mine. Poate asta m-ar mai calma. Asa as fi sigur ca pana la urma tot o sa fac ceva sa-mi pice bunatatea aia in plasa.

Sunt singurul?

Ia spuneti, e cineva care a trecut prin asa ceva? Mai am o sansa sa scap de lene (desi e un caracter la mine) sau o pot lasa moarta si tot ce trebuie sa fac e sa astept in continuare ziua cand oi castiga la LOTO (desi nu joc)? Ziua care-mi va aduce dimineata devreme o idee plina de avant cu multi bani in coada…Ziua in care sa pot spune: „iacata ca mi-o picat si mie apa pe moara, in sfarsit ceva mai bun”.

Scris de Adi C.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.