In case of emergency (ICE)


In case of emergency (ICE) este un program ce vine atat in ajutorul oamenilor simpli cat si a medicilor, politistilor sau pompierilor. Programul ICE (In case of emergency) a fost promovat pentru inceput de paramedicul britanic Bob Brotchie, in mai 2005.
Adesea, in urma unui accident victima nu este constienta pentru a da informatii despre trecutul medical sau chiar despre identitate. Astfel, pentru a rezolva acest lucru cat mai usor si rapid cu putinta, paramedicul a recomandat tuturor sa-si inregistreze in memoria telefonului mobil un numar de telefon la care poate fi sunata o persoana apropiata care poate da cele mai multe relatii. Acest numar va fi inregistrat in telefonul mobil sub pseudonimul recunoscut international – ICE.
Adesea in Romania medicii sau politistii suna la numerele de telefon inregistrate in dreptul ‘mama’ dar de cele mai multe ori aceste persoane se blocheaza, avand un soc la aflarea vestii. Problema este mai serioasa atunci cand o persoana are nevoie de ajutor cand se afla in afara tarii. ICE este recunoscut international.

Pot fi inregistrate pe telefonul mobil si mai multe persoane de contact in caz de urgenta, sub pseudonimele ICE1, ICE2 sau ICE-dad, ICE-nume etc. Pentru a fi valabil si din afara tarii, numarul de contact trebuie sa contine prefixul 004. Programul s-a extins cu rapiditate in Europa si Australia, si prinde in popularitate si in America de Nord.

Bineinteles ca repede unii s-au gandit sa si castige ceva banuti de pe urma programului ICE, astfel ca in mai 2005 au inceput o campanie de distributie de stickere ICE care, lipite pe spatele telefonului mobil, atrag atentia celor interesati de numerele de telefon in caz de urgenta. Ideea e buna, asa ca se poate printa un astfel de sticker pentru a fi lipit pe propriul telefon mobil.

Ce trebuie sa faci?
1. Alege o persoana responsabila care sa fie contactata in caz de urgenta. Introdu in memoria telefonului mobil numarul acestei persoane sub pseudonimul ICE. Poti eventual sa folosesti pseudonimul „ICE-dad”, „ICE-Tudor” etc.
2. Spune-i persoanei ICE alese de tine si informeaz-o in legatura cu:
– Starea medicala si istoricul tau medical;
– Alergii. In special despre alergiile tale la anumite medicamente dar si la mancare.
– Doctori. In Romania nu prea avem doctori personali care sa poata fi contactati in caz de urgenta dar nu ar strica sa-i spui macar numarul de telefon al doctorului de familie.
3. Lipeste stickerul ICE pe spatele telefonului mobil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.