În ce monedă să îmi ţin economiile?


Niciodată nu am mirosit din timp dacă e bine să-mi ţin economiile în lei sau în euro. Ţin minte două eşecuri în negocierile mele salariale, în ambele cazuri mizând pe moneda ce urma în scurt timp să se deprecieze dramatic. Zilele astea revine spaima că lipsa mea de tact în adulmecarea monedei câştigătoare îmi poate cauza unele pierderi financiare, chiar şi mici, raportând la economiile mele „astronomice”.

Citesc de câteva luni cum moneda euro se va prăbuşi, summituri importante, rupturi între ţări şi neînţelegeri la nivel înalt. Şi totuşi, ce se va întâmpla cu euro? Moneda euro se va prăbuşi?

Dacă aş crede analiştii, mi-aş retrage rapid din bănci economiile în euro. Dar, în comparaţie cu leul, ieri a avut un plus de 0,20%. Deci stau liniştit şi aştept, uitându-mă habarnistic la cele două conturi jumi-juma euro-leu.


17 comentarii la „În ce monedă să îmi ţin economiile?”

 1. @ tudor CeMerita
  Fonduri de investiție diversificate , oferă dobânzi peste cele bancare, și ca acoperă toate variantele de risc: mic, mediu ridicat. Evident cu cât riscul e mai mic cu atât randamentu e mai scăzut.
  Iar dacă vrei sa ți banii în valută euro sau usd.Euro nu se va prăbuși are totuși în spate o economie foarte dezvoltată, și nici nu se va desființa – astea ar avea implicații mult prea mari și greu de calculat

 2. Dolarul nu cade niciodata Tudore. Bazeaza-te pe dolar. Daca vrei argumente sau analize iti stau la dispozitie. De-a lungul timpului dolarului i s-a cantat prohodul inainte de termen, niciodata insa nu s-a intamplat nimic. Daca as avea banii tai as schimba leii in dolari iar euro i-as lasa acolo unde sunt.

  Eventual daca vrei totusi sa ii investesti (nu sa economisesti) atunci sa stii ca perioadele de criza sunt cele mai bune pentru investitii. In continuare cele mai bune investitii sunt aurul si titlurile de stat.
  Parerea mea

 3. aurul ar fi cea mai proasta investitie in acest moment in care a atis ‘maxime istorice’. defapt orice investitie in ‘maxime’ nu prea mai poate oferi decat o eventuala pastrare a valorii investitiei sau ceva cresteri mici pana la inceperea caderii.

 4. Zici ca valoare aurului va scadea? Si anul trecut a atins maxima istorica si uite ca tot a crescut. Investitia in aur nu iti asigura un profit mare pe termen scurt, e insa un profit sigur. Parerea mea

 5. marius : Dolarul nu cade niciodata Tudore. Bazeaza-te pe dolar. Daca vrei argumente sau analize iti stau la dispozitie. De-a lungul timpului dolarului i s-a cantat prohodul inainte de termen, niciodata insa nu s-a intamplat nimic. Daca as avea banii tai as schimba leii in dolari iar euro i-as lasa acolo unde sunt.Eventual daca vrei totusi sa ii investesti (nu sa economisesti) atunci sa stii ca perioadele de criza sunt cele mai bune pentru investitii. In continuare cele mai bune investitii sunt aurul si titlurile de stat. Parerea mea

  Euro s-a depreciat marţi la cel mai redus nivel din ultimele 11 luni faţă de dolar, după ce cancelarul german Angela Merkel a respins orice majorare a limitei de finanţare a mecanismului European de Stabilitate (ESM), potrivit unor surse din coaliţia guvernamentală germană, transmite Reuters.

  Moneda unică este tranzacţionată în scădere cu 0,5%, la 1,3116 dolari pe unitate, după ce a coborât în timpul tranzacţiilor la 1,3111 dolari pe unitate, nivel minim după jumătatea lunii ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.