Incepe promovarea "Cealalta Capitala"!


Cand ai vizitat ultima oara cetatea din Alba Iulia? Probabil c-ai trecut prin oras dar te-ai oprit vreodata sa-l vizitezi?Eu am vazut cetatea din Alba Iulia in urma cu vreo 2 ani. O catastrofa mocirloasa cu parcuri si drumuri distruse. Am mai lucrat de atunci la parti din proiectele de restaurare ale cetatii si ale catedralei ortodoxe dar cu toate astea nu mi-am dat seama de amploarea lucrarilor. Astazi, cetatea e schimbata total. O parte din lucrarile de amenajare de dincolo de zidurile cetatii sunt finalizate si se lucreaza intens la restaurarile din interiorul ei, inclusiv a bisericii catolice.In fine, pentru toate astea voi scrie un articol special pentru ca sunt multe de spus – arhitectural, urbanistic,  in legatura cu restaurarile etc. Si am multe de spus. Inclusiv ca mi-am adus aminte de un proiect pe care l-am facut pentru biserica ortodoxa de aici pe vremea cand era in plin proces de restaurare, proiect pentru care nu mi-am vazut inca partea de bani 🙂
Asa cum spuneam in titlu, incepe promovarea noii cetati din Alba Iulia. Astazi, echipa Redescopera Romania a fost invitata de insusi primarul orasului la o cafea, o discutie, dinastea usoare. Ca prin minune, dupa jumatate de ora, exact in locul in care ne sorbeam apa plata, se bulucesc participantii la un concurs de promovare a cetatii. Apoi apare si o echipa tv dupa care, evident, directorul firmei care realizeaza lucrarile in cetate pentru a ne face un tur de aproape patru ore. Desi astazi aveam un cu totul alt program, toata ziua ne-am petrecut-o prin Cetatea din Alba Iulia. Bonus, am primit tot felul de carti de promovare, inclusiv una semnata, cu dedicatie,  de insusi primarul orasului.Treburile cu amenajarea merg extrem de repede, promovarea vad ca stiu sa si-o faca foarte bine si stiu si sa profite de orice oportunitate le sare in cale asa ca tind sa le dau dreptate colegilor #dinRomania – intr-adevar Sibiu, Brasov, Sighisoara, Cluj au de ce sa se teama pe viitor din punct de vedere turistic.

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.