Juma' de zi cu filme


După câteva luni obositoare, am avut neapărat nevoie de o jumătate de zi de odihnă aşa că m-am pus pe văzut filme.


Filmul Exam are doar 10 actori şi un decor de 8×3 m. Totul se desfăşoară într-o sală de examen unde 8 candidaţi încearcă să se angajeze la o corporaţie despre care nu ştiu foarte multe, doar că le oferă un post de nerefuzat, la care mulţi doar visează. Candidaţii sunt aşezaţi fiecare la câte o masă pe care stă aranjată o foaie de hârtie albă. Pentru a fi angajaţi, trebuie să răspundă la o simplă întrebare în 80 de minute. Foile sunt însă goale aşa că cei 8 candidaţi încearcă să descopere care este de fapt întrebarea la care trebuie să răspundă, fără însă a încălca trei reguli: să nu vorbească cu supraveghetorul sau cu paznicul înarmat ce-i păzeşte în sală, să nu-şi deterioreze în nici un fel hârtia şi să nu părăsească încăperea. Altfel vor fi eliminaţi.
Tensiunea şi caracterul oamenilor încep să se arate ajungând chiar să se trădeze şi să se omoare între ei. Filmul arată pe faţă exact cum este viaţa şi competitivitatea la muncă, cu colegi trădători şi care întind capcane, cu oameni care încearcă să ajute dar ajung să fie îngropaţi de propriile acţiuni şi cu şefi care privesc de la depărtare tot acest joc. Merită văzut doar pentru asta, în rest primeşte un acceptabil de la mine. Mulţumesc pentru recomandare.

Two and a Half Men, Sezonul 9, Episodul 1

Charlie Sheen a fost omorât şi neplâns de nimeni. El a fost călcat de metrou, explodând ca un balon plin cu carne iar cenuşa lui a prăfuit din greşeală parchetul livingului propriei case. Într-un sfârşit a ajuns să fie aspirat cu un aspirator de mână. Mod mai urât de a se despărţi de Charlie nu cred că putea exista. Jake e aproape inexistent iar Alan îşi găseşte repede un nou prieten, interpretat de Ashton Kutcher, cu aceleaşi calităţi ca şi Charlie – foarte bogat şi cu succes la femei. Nu cred că am râs deloc în episodul ăsta.

Grey’s Anatomy, Sezonul 8, Episoadele 1 şi 2

Cel mai probabil ultimul sezon din Grey’s Anatomy, sezonul 8 e la fel de emoţionant ca şi cele de până acum. Se produc câteva schimbări, roata se învârte puţin şi se găsesc noi lideri. Relaţiile sunt însă aceleaşi.


2 comentarii la „Juma' de zi cu filme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.