La voi în cafenea se fumează?


Atunci când eram în generală şi în liceu mai umblam şi eu din când în când prin cafenele (crâşme pe vremea aia). Atunci nu erau nici poliţişti care să te controleze unde eşti în timpul orelor şi nici legi care să interzică fumatul copiiilor sub 18 ani. Acum însă cunosc:

 • Un local în care elevii nu au voie să intre în timpul orelor. Pur şi simplu sunt scoşi afară pentru că nu au vârsta legală de a-şi petrece timpul prin baruri.
 • Un local unde elevilor le este interzis să fumeze şi să bea alcool. Ei au voie să-şi petreacă timpul acolo doar până sunt prinşi cu ţigara în gură. Un suc, un lapte cald mai merge.

Oare cati bani pierd?


8 comentarii la „La voi în cafenea se fumează?”

 1. Cred că nu mai are rost să aduc aminte de cazul Music Pub ce geme, zi de zi de elevi care-și iau oferte, se mai geme și de fumul de țigară scos de ei. Marea lor majoritate fumează-n draci. Și mai trist este că tot marea lor majoritate nu are 18 ani și… poate și mai trist este că îi influențează pe ceilalți să fumeze că doar îs la vârsta aia a marilor influențe.

  Acest Music Pub care nu pierde nimic din afacerea asta cu ofertele lor, nu aduce nimic etic în ceea ce-nseamnă „afaceri”. Dacă s-ar face două-trei razii în locul ăla nu am mai avea chiulangii, mulți liceeni nu s-ar mai apuca de fumat aiurea, nu s-ar mai chiuli.

  Localul ăla nu câștigă nimic. Câștigă doar la punctul etic și atât. Din păcate. Că doar suntem în era vitezei, era în care eu dacă mă plimb pe stradă cineva pierde bani. Săracii elevi. Săracul local etic care are șanse mai mari să se-nchidă decât Music Pub și orice local d-ăsta cu „o ofertă vreau”.

  🙂

 2. Nu am absolut nimic personal cu ei. Doar asta mă deranjează, că de fapt locul îmi place. Doar am fost la multe concerte acolo :d

 3. mie mi se pare un exemplu bun. daca sunt minori, au restrictii. mai ales in timpul orelor. oricum deja copiii din ziua de azi exagereaza

 4. Nu mi se pare normal ca sa fie lasati copiii sa fumeze si sa bea. Le-as da o amenda cat toata cifra de afaceri pe anul precedent celor care vand tigari si bautura copiilor. Ei sunt cei care trebuie la un moment dat sa ne plateasca pensiile, daca la 40 de ani mor noi din ce mai traim? deci si numai din punctul asta de vedere nu e k.

 5. Damn Bogdan, vrei sa ii tii in viata ca sa ii exploatezi?:D
  Cat despre localurile de acest gen , yeah sure, sustin ideea, nu ai varsta legala, nu consumi alcool acolo si nici nu fumezi.Nu din cauza eticii.Serios acum, cate persoane de aici nu au vazut un pusti care incearca sa se integreze in grup si isi scuipa plamanii intr-o tentativa de a fuma o tigara?Pentru ca apoi sa il vedeti alb la fata, gata gata sa vomite amarata de bere pe care a baut-o cu o figura contorsionata.Ok, daca vrea sa fumeze si sa bea, e treaba lui, o face acasa, dar pana ce nu implineste 18 ani , localurile nu ar trebui sa faciliteze asta.Repet, nu din cauza eticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.