Legatura intre o constructie moderna si ecologisti – studiu de caz


Adela a inceput o campanie impotriva nesimtitilor din trafic asa ca m-am gandit (nu prea mult, e adevarat) sa incep si eu o campanie de mediatizare a constructiilor viitorului.
Totusi, exemplul lui Calin nu il preiau si eu pentru a arata ingeniozitatea proprietarului in ceea ce priveste constructia de pe strada Muncii din Sibiu. E adevarat, materialul folosit pentru invelitoare e de ultima generatie, stilul de ordonare foarte minutios al BCA-ului si a caramizii-resturi este aproape de idealism. Felul cum acestea curg pur si simplu neputandu-se impotrivi nici chiar ele atractiei gravitationale ne arata intr-adevar esenta vietii noastre pe Terra si faptul ca noi, fiintele vii, oamenii simpli, trebuie sa fim constienti ca Pamantul (cu atractia lui gravitationala cu tot) este cel care ne permite sa traim. Astfel, aceasta constructie este clar un protest de sustinere a ecolozarii spatiului in care respiram si traim. Este un exemplu tot mai intalnit in Romania, este constructia viitorului.

Dupa cum spuneam mai sus, de fapt poza asta nu este facuta pentru a crea un nou trend in Sibiu ci pentru a atrage atentia asupra nesimtirii soferului cu Tico, sofer care a ocupat tot trotuarul cu masinuta lui.

P.S. Nu ca mi-as face reclama (de fapt, de ce nu… dragi cititori, vreti constructii in adevaratul sens al cuvantului? veniti la mine – www.vtparchitects.ro) dar asa poate isi dau seama toti oamenii de ce sunt importanti arhitectii pentru construirea unei case. Poate asa va dati seama ca e necesara chiar si Documentatia de Detalii de Executie si, la fel de bine, poate asa veti realiza ca acel constructor care iti construieste casa nu stie neaparat ce face, chiar daca a mai ridicat 50 de case inainte. Nu-i mai ascultati pe toti prostii si nu va mai zgarciti la bani, ca acolo veti trai toata viata si ar trebui sa meritati mai mult decat hidoseniile astea.
foto: www.mazemania.blogspot.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.