Loteria bonurilor si educatia financiara


Oricum strangeam cam tot ce insemna bon fiscal si inainte, asa ca Loteria Bonurilor este pentru mine doar un motiv de a le si pune in ordine la fiecare sfarsit de saptamana. Loteria asta sunt sigur ca nu va oferi castigatori (avand in vedere sansele foarte mici) dar va oferi in multe familii ceva mult mai important: o educatie financiara de baza.

Din 2012 am urmarit toate veniturile si cheltuielile familiei mele astfel incat sa putem reduce cheltuielile acolo unde acest lucru era necesar sau sa marim volumul de munca daca veniturile noastre erau prea mici pe langa cat consumam. Asta mi-a dezvoltat o oarecare educatie financiara ce o vad obligatorie in orice familie. Ba as introduce si in programa scolara o astfel de lectie prin care copiii sa-si urmareasca toate cheltuielile.

Loteria bonurilor - cheltuieli

Mi-am dat seama cat de important este sa urmaresti toate veniturile si cheltuielile exact in momentul in care am stopat sa mai fac lucrul asta. Viata zbuciumata din ultimul an m-a facut sa prioritizez alte lucruri asa ca, timp de mai multe luni, am aruncat bonurile intr-un cos, nemaibagandu-le in seama.

Am inceput sa re-urmaresc veniturile si cheltuielile cu ocazia Loteriei Bonurilor. Ce vedeti mai sus in imaginea din dreapta este Expense Manager, o aplicatie de mobil ce o folosesc de mai bine de o luna.

Desi credeam ca nu sunt un om risipitor, am cheltuit in luna trecuta peste 5000 de lei (fara rate si chirii). Ati fi uimiti pe ce prostii cheltuiti si voi bani fara sa va dati seama. Va sfatuiesc sa va notati si voi cheltuielile in fiecare seara… chiar daca 7 lei pe o cafea sau 1,5 lei pe un bilet de autobuz nu vi se par cheltuieli semnificative.


10 comentarii la „Loteria bonurilor si educatia financiara”

  1. Absolut de acord; si eu am constatat acelasi lucru: ca imi curg banii printre degete. Cu exceptia castigatorilor pentru care sincer, ma bucur, loteria ne- a deschis ochii asupra cheltuielilor si nu e un lucru rau deloc.

    1. Arata bine si Spending. Eu am ales Expense Manager ptr ca are si optiune de reminder plata facturi 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.