Mai încetăm şi noi cu „drepturile omului”?


Circulă pe net un clip cu o poliţistă locală din Sibiu ce probabil că s-a sesizat după ce a observat un minor cerşind. Cine locuieşte în Sibiu ştie că în ultima perioadă problema cerşetorilor este una super deranjantă. Până aici nimic anormal. Anormal este faptul că Facebookul a fost asaltat de comentarii super-jignitoare care o condamnă pe poliţistă pentru că „trage de copil” deşi ea îşi făcea treaba pentru care este plătită.

Ea oare nu este mamă?” este cea mai răspândită întrebare. Ba, tocmai, eu cred că poliţista locală este mamă şi tocmai de aceea nu poate sta deoparte când vede că acel copil este abuzat.

Să vă povestesc o întâmplare: în zona Parcului Astra îşi face veacul o femeie murdară ce îşi târăşte cei 3 copii după ea. Îi obligă să cerşească şi nu le dă de mâncare doar ce găsesc pe jos. Într-o zi treceau cu toţii pe lângă mine şi femeia a împins-o pe cea mică „ia cere-i la ăsta”. Evident că m-am înfuriat şi am spus că sun la protecţia copilului moment în care femeia a început să arunce după mine cu ce avea prin mână iar copilul a sărit să mă lovească strigând apoi încă 2 minute după mine şi înjurându-mă. Atunci mi-ar fi convenit să fie un poliţist local prin zonă ca să tragă de mamă şi de copilul ăla obraznic, să îi ducă frumos pe toţi până la secţie şi să rezolve odată pentru totdeauna problema acelei mame denaturate.

Probabil că în situaţia din filmare nu e un caz la fel de grav dar, oameni buni, este normal ca mama să fie legitimată şi să se controleze situaţia copilului. Dacă nu sunteţi de acord cu mine va trebui să vă întreb eu: „Voi ce fel de părinţi sunteţi?”

Şi vă zice toate astea un om târât prin tribunale cu nesimţire de o poliţistă locală.


7 comentarii la „Mai încetăm şi noi cu „drepturile omului”?”

  1. Fetita din filmare isi petrece aproape tot timpul prin piata mica supervizata de mama ei, cerșește, vinde flori, agasează turiștii. Cand vrei sa plătești parcarea la automat trebuie sa ai grija la buzunare ca apare in spatele tau… etc…

  2. Eu zic ca lucrurile au degenerat putin, desi politistul local isi facea treaba.. E normal ca un copil sa urle si sa se opuna cand un strain vrea sa il duca de mana undeva. Nu stiu cat de tare a strans-o de mana, dar stiu doar ca nu se putea respecta legea fara o atinga – lege care poate fi, uneori, vaga si chiar amuzanta. De exemplu, tot legea zice ca daca cineva te agreseaza fizic, il imobilizezi pasnic si chemi politia. Mno, cum faci asta, pasnic si fara sa il atingi? Hai sa fim seriosi si sa nu mai exageram aiurea.

  3. Când văd atâte comentarii care susțin cerșetoria și o judecă pe polițistă, încep să înțeleg că de fapt nu poliția și politicienii sunt de vină pentru … ROMANIA. Noi suntem de vină, oamenii. Sunt dispusă să semnez o petiție pentru doamna polițistă care să îi protejeze cel puțin locul de muncă.

  4. Daca acest lucru se intampla in…Norvegia, copilul era luat imediat de serviciile speciale ! Desigur ca acel copil ar fi plans, pentru ca se simtea amenintat, despartit de mama. Exact de aspectul emotional profita mama copilului, pe care-l pune sa cerseasca, si apare numai cand copilul este amenintat. Cred ca protectia copilului ar trebui sa intervina aici .

  5. aici se vede ipocrizia romanilor. in cazul barnevet au iesit cu sutele in strada sa protesteze pentru „dreptate”. In schimb, cand vad copii cersind pe strada intorc spatele si isi vad de drum. iar cand politia incearca sa faca ceva, tot politia e de vina.

    1. Pai nu… tocmai. Si atunci si acum lumea vrea sa ramana copilul langa parinti chiar daca cel putin in cazul asta e clar ca nu este deloc un mediu bun.

  6. Problema e ca politia locala nu-si face treaba cum ar trebui sa si-o faca . Mai au foarte multe de invatat , se vede ca nu au pregatire de specialitate deoarece majoritatea fac parte din fostul grup al gardienilor publici. Pe. Vremea aceea nu se cerea decat sa ai liceu si se facea un scurt curs de pregatire pentru a te putea angaja . Nici nu va inchipuiti ce fel de oameni lucreaza la politia comunitara acum. Referitor la cazul de fata se vede lipsa cu desavarsire a profesionalismului. Politista are o atitudine comunista , superioara si un comportament foarte brutal . Ar fi trebuit sa vorbeasca frumos cu fetita la fel cum ar fi vorbit cu copii ei sa nu o sperie. Probabil si fetita avea frica fata de politie , o frica indusa cu buna stinta de mama ei. Daca politista stia cum sa se comporte cu fetita sunt sigur ca nu se ajungea aici. Concluzie: indiferent ce infractiune savarseste un cetatean, cu buna stinta sau nu, tu ca politist trebuie sa respecti cetateanul . Si sa ai un comportament model . A fi politist nu e o munca pentru oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.