Mâine începe Toamna Orădeană 2012


În vară, când am fost la Oradea, am făcut prima oară cunoştinţă cu oraşul de la graniţa de vest a României şi am rămas plăcut impresionat de el. De atunci, se pare că cel puţin una dintre dorinţe mi s-au îndeplinit şi Vulturul Negru a intrat în restaurări aşa că abia aştept să trec iarăşi pe acolo să-mi fac o idee de cum va arăta după terminarea lucrărilor. Şi momentul ăla nu va aştepta prea mult pentru că peste o săptămână şi puţin voi lua din nou drumul Oradiei să particip la cel mai important festival al oraşului: Toamna Orădeană (1-14 oct. 2012).

În iulie m-au sunat prieteni din Oradea să-mi mulţumească pentru faptul că le-am spus de Festivalul Zilele Cetăţii (de care ei nu ştiau) aşa că de data asta vă dau din timp un link spre programul Toamna Orădeană, AICI. Prin lista de formaţii ce vor concerta la Toamna Orădeană am avut surpriza să-i găsesc şi pe sibienii de la Guilty Lemon pe care vi-i recomand să-i urmăriţi vineri, 5 oct., la Filarmonica de Stat.

Alte recomandări la Toamna Orădeană 2012:

  • Spectacolele de teatru din tramvai „Bubico”, „Domnul Goe” şi „Vizita” ce vor fi jucate în 11, 12 şi 13 octombrie începând cu ora 17:00, într-un tramvai transformat în sală de teatru (urcare în staţia capăt de linie, cartier Nufărul). Spectacolele îşi au pemiera la Toamna Orădeană, fiind prima producţie de teatru a Casei de Cultură din Oradea. Vi le recomand pentru că e o experienţă unică să participi la astfel de piese de teatru, spectacole similare jucându-se de ani buni la Sibiu, piesa Un tramvai numit Popescu fiind una dintre piesele ce se joacă an de an cu casa închisa tramvaiul închis la Festivalul de Teatru de la Sibiu.
  • Conferinţele de presă ce de fapt sunt întâlniri ale artiştilor cu publicul lor. Organizatorii festivalului îşi doresc ca în acest an publicul să fie şi mai aproape de cei pe care îi admiră pe scenă astfel că organizează mai multe astfel de întâlniri. Detalii AICI.
  • Pentru a fi mai aproape de festivalul Toamna Orădeană intraţi pe pagina lui de Facebook, AICI.

Ne vedem la Toamna Orădeană!

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.
Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.
Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.