Mama ei de țară!


Mai merită să stau în România?

Peste trei luni fac nunta după care va trebui să ne gândim ceva mai serios la urmași. Să-l nasc și să-l cresc oare în țara asta fără nici un viitor? Sunt egoist dacă-l fac deși știu sigur că nu o va duce bine în România? Nu mai bine îmi văd eu de viața mea liniștit, chinuindu-mă doar pe mine (și eventual pe nevastă)? Nu mai bine, dacă tot îl vreau, să caut alt cămin, pe alte tărâmuri, în care să-l pot crește cu mândria că poate el va putea privi viitorul cu optimism?

Da, știu că și părinții noștri au crezut același lucru. Îmi stă întipărită în minte fericirea alor mei imediat de după decembrie 1989. Îmi aduc perfect aminte cum ne privea mama fericită și după două minute în care îi sclipeau ochii de optimism ne-a spus ”De acum puteți mânca și voi ciocolată când vreți”. Era un lucru mare faptul că dacă îți dorești ceva, nu te împiedice nimeni să-l ai acel ceva. Era un lucru la care au visat o viață întreagă. Nici în cele mai negre vise nu credeau că în România capitalismul va aduce profit unor jmecheri și umilință celorlalți.

Merită să cresc un copil aici sau mai bine stau pe curul meu și îmbătrânesc singur? Sau… mai bine îmi caut viitorul afară de granițele României?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.