Maturitatea la americani


Mi se pare total ireal când văd pe la tv cum sunt arestaţi tinerii în SUA pentru că beau la absolvirea liceului/colegiului. Şi nu doar pentru că beau sau sunt beţi, tinerii sunt arestaţi, li se pun cătuşe, li se iau amprente şi sunt aruncaţi în spatele gratiilor chiar şi pentru simplul fapt că au cumpărat o bere dintr-o alimentară înainte de a împlini 21 de ani.

Toate astea în timp ce sunt destul de maturi încă de la 16 ani pentru a conduce o maşină pe drumurile publice, au discernământ pentru a vota de la 18 ani, sunt destul de conştienţi de faptele lor pentru a alege o facultate şi a lucra în domenii publice.

Pistol nu ştiu de la ce vârstă au voie să-şi cumpere dar un lucru e cert – alcohol is evil!


12 comentarii la „Maturitatea la americani”

  1. Pai au permis de la 16 ani pentru ca iti trebuie obligatoriu o masina sa ajungi la liceu acolo. Distantele nu sunt ca la noi (iei T3 sau 8-ul :D). Treaba cu alcoolul e simpla: SUA are 2,2 milioane persoane in inchisori pentru infractiuni minore. De ce? Pentru ca e o afacere iar tinerii curiosi sunt o tinta perfecta. Ce sa mai zici ca e mai usor ca adolescent (si mai lejer dpdv legal) sa cumperi iarba decat alcool. Crazy shit 😀

  2. Tudor, e o metoda de a evita alcoolismul si urmarile lui. Odata ce traiesti in cultura americana you get used to it. Sa vezi in Canada „ce misto e” cand tb.sa traversezi juma’de oras ca sa ajungi la supermarketul de bauturi. 😉 Acolo nu se vinde precum in Romania la orice magazin de colt, ci doar in acele supermarketuri aprobate de guvern. Si daca s-a inchis…Tzapa! 🙂 (Quebec-ul e singura exceptie.) P.S. Ar tb.sa faci un studiu despre vremurile cand pana si berea era interzisa.. 😉

  3. Nu fii trist! See it on the bright side: Traiesti in Romania. 😀
    Si crede-ma, te obisnuiesti cu toate, daca esti fortat. 🙂

  4. Nu fii trist! See it on the bright side: Traiesti in Romania. 😀
    Si crede-ma, te obisnuiesti cu toate, daca esti fortat. 🙂

  5. Termenul „civilizat” este ffffff vag, sa stii. Iar vesticii au reusit din aceasta civilizatie sa ajunga dincolo de toleranta, la ignoranta. Fiecare situatie aduce cu sine aspecte negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.