Mergi la ARTmania cu www.cemerita.ro


Surpriză, surpriză! Mâine dau drumul la un concurs în urma căruia puteţi câştiga o invitaţie la super-mega-festivalul de rock ARTmania ce va avea loc între 13-15 august la Sibiu, chiar în Piaţa Mare.

Detalii mâine. Până atunci haideţi să aflăm de la Claudiu Stanciu, PR ARTmania, cum stau cu pregătirile:

cemerita.ro: Claudiu, mai sunt mai puţin de două săptămâni până la Artmania. Cum staţi cu pregătirile?

Claudiu Stanciu: Pregatirile merg bine. Incercam sa adunam cat mai multe evenimente în afara concertelor din Piata Mare.

cemerita.ro: Care sunt formaţiile invitate anul ăsta în Pţa. Mare din Sibiu?

Claudiu Stanciu: Serj Tankian, The Sisters of Mercy, Kamelot, Dark Tranquillity, Sirenia, Swallow The Sun

cemerita.ro: Ce alte formaţii au mai fost în wish-list-ul vostru dar nu au fost disponibile sau v-a fost imposibil să le aduceţi?

Claudiu Stanciu: Visăm la Dream Theater, Porcupine Tree sau Sonata Arctica și multe altele: tot rockul bun de pe pământ.

cemerita.ro: Dar ARTmania nu este doar un festival de concerte…

Claudiu Stanciu: Avem expoziții (Niklas Sundin, Dark Tranquillity – “Ichtys” – artwork, retrospectiva foto ARTmania Festival), petreceri (DJ Ian P. Christ (DE) – SOM Afterparty, Heavy hour After party) și promovăm oferta culturală a Sibiului (muzeul ASTRA si muzeul Brukenthal). In câteva zile vă comunicam programul complet.

cemerita.ro: Apropos de oferta culturală, anul ăsta aţi reuşit să faceţi şi parteneriate cu muzeele din Sibiu. Au fost cereri din partea spectatorilor de anii trecuţi în privinţa asta?

Claudiu Stanciu: Nu am primit cereri din partea spectatorilor, dar am aflat ca publicul nostru vizitează Sibiul, în mod special Muzeul Brukenthal și Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

cemerita.ro: La fel, aţi anunţat că CFR introduce vagoane de transport biciclete. Să ne aşteptăm la mulţi rockeri pe două roţi în Sibiu?

Claudiu Stanciu: Așteptăm rockeri pe biciclete, aproximativ 100 de roți.

cemerita.ro: Majoritatea festivalurilor se organizează pe câmpuri, undeva la marginea oraşului sau ajung să-şi mute locaţia pe parcurs ce numărul spectatorilor creşte. Au fost discuţii în sensul ăsta şi cu ARTmania?

Claudiu Stanciu: ARTmania se integrează perfect în Piața Mare, un spațiu foarte generos și iubit de publicul nostru. Bineînteles, Piața Mare are o limită, dar până ajungem la limită, ne străduim să îl păstrăm în oraș. ARTmania în alt loc ar avea alt public și ar fi alt festival.

cemerita.ro: În aceeaşi perioadă sunt şi alte Festivaluri cunoscute cum ar fi Sziget Festival în Ungaria, Spirit of Burgas în Bulgaria şi probabil sunt şi altele. Să ne aşteptăm la un număr foarte mic de spectatori străini la ARTmania? Nu mizaţi pe ei?

Claudiu Stanciu: În august suntem în continuare în sezonul festivalurilor. Asta nu înseamnă ca nu vin străini la ARTmania. Oferta noastră este unică pentru o anumită categorie: fani sisters vin din Germania direct de la M’era Luna, iar rockerii fani SOAD și Serj Tankian vor alege cu siguranță Sibiul înainte de Burgas, pentru ca aici avem parte de un festival rock 100%.

Ideea unui festival dedicat unui gen muzical ne ajută să diferențiem evenimentul într-o piață regională concurențială axată pe ideea de program generalist, nu nișat. Sziget Festival și Sprit of Burgas prezintă artiști din alte zone: de la DJ Shadow până la Mika.

Avem emoții cu Szigetul, se pare ca Maiden atacă din toate părțile. Oricum, pentru iubitorii muzicii DT, STS, SOM și Sirenia, “ARTmania is definitely the place to go”.

cemerita.ro: O întrebare pe care ne-o punem cu toţii: Vom avea bere multă în cadrul ARTmania sau vom fi nevoiţi să aşteptăm la cozi gigantice pentru una?

Claudiu Stanciu: Vom avea multă bere și multe dozatoare, de două ori mai multe ca anul trecut. Distribuitorii au înțeles că noțiunea de coadă nu își mai are locul într-un eveniment civizilizat.

cemerita.ro: Mulţumesc Claudiu. Un ultim gând acum, când începem să numărăm zilele până la Artmania?

Claudiu Stanciu: Să vă odihniți înainte de festival. Pregătim un festival generos.


3 comentarii la „Mergi la ARTmania cu www.cemerita.ro”

  1. Salut, nu e clar din postul tau despre care „maine” e vorba, fiindca din cate vad eu nu apare data la care ai postat articolul. Eu am gasit articolul in 2 august, daca „maine” inseamna 3 august ok, asteptam cu nerabdare, atat eu cat si prietena mea, ne-ar bucura tare mult sa facem rost de o invitate 🙂

  2. @Ce Merita
    Ahm, nu e foarte clar… Adica acum este, fiindca suntem in 3 si acolo scrie mare 08/02. Dar in aceeasi zi in care postezi, cineva care vine prima oara pe blogul tau nu are de unde sa stie ce semnifica data respectiva. Daca poti sa adaugi un text acolo din care sa reiasa ca e vorba despre data la care a fost postat si nu despre data in care ne aflam, ar putea sa fie folositor in situatii similare.
    Anyway, asteptam cu interes concursul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.