Mişcări alternative – marsul biciclistilor – Sibiu, duminica 26 octombrie


Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” Sibiu, în parteneriat cu Centrul pentru Tineret Sibiu, organizează Duminică, 26 octombrie, între orele 14 şi 17, pe străzile oraşului Sibiu, un marş al bicicliştilor.

Acţiunea poartă numele „Mişcări alternative” şi are ca scop promovarea mersului pe bicicletă şi folosirea unor mijloace de transport nepoluante.

Participanţii se vor aduna în Piaţa Mică, în faţa Casei Artelor, după care, în mod organizat, vor porni marşul, pe un traseu care se va întinde de la Turnul Sfatului- str. Gheorghe Lazăr, B-dul Corneliu Coposu- Piaţa Unirii- Calea Dumbrăvii- str. Bahluiului- str. Şcoala de Înot- str. Justiţiei- B-dul Victoriei- str. Andrei Şaguna, str. Mitropoliei, până la Piaţa Mică.

Cu acest prilej, vom întocmi o listă cu semnături şi vom formula o petiţie, prin care vom solicita sau sugera Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Sibiu să continue pista de biciclete până la Muzeul Astra (dar să fie un traseu distinct de cel pietonal) şi să studieze posibilitatea ca în viitor să o prelungească până la parcul acvatic din Pădurea Dumbrava. De asemenea, vom solicita ca cei ce se ocupă de administrarea oraşului să găsească soluţii pentru achiziţionarea şi montarea mai multor suporţi pentru biciclete, în toate zonele din oraş.

După marş, vom depune aceste documente la Primărie.

Marşul se adresează tuturor bicicliştilor, dar nu numai lor; ne propunem să sensibilizăm şi şoferii care se vor afla în trafic, pentru a arăta mai mult respect faţă de cei ce se deplasează cu bicicletele.

Ne aşteptăm ca numărul participanţilor la marş să fie de aproximativ 100 de persoane.

Cei interesaţi de această acţiune pot obţine informaţii suplimentare la numărul de telefon 0721 80 33 53 – Marian Bâtcău

Detallii: www.amiciimuntilor.ro

[edit: citeste despre critical mass, AICI]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.