Miscari alternative – Marsul biciclistilor


Dupa cum spuneam tuturor prietenilor, duminca nu a plouat asa ca marsul biciclistilor a putut fi organizat fara probleme. Amicii muntilor au reusit sa adune peste 200 de participanti de toate varstele. Traseul a fost ales bine, ziua la fel. Duminica sunt enorm de putine masini pe langa cele aflate in traficul infernal din timpul saptamanii asa ca nu s-a simtit lipsa politiei rutiere careia, din cate am inteles, i s-a cerut sa escorteze coloana de biciclisti dar nimeni in uniforma nu s-a sinchisit sa-si faca aparitia. E adevarat ca scopul marsului a fost si acela de a arata soferilor ca exista si biciclisti in trafic dar asa s-au evitat scandalurile 2-4 roti.
Chiar si in conditiile date, un biciclist de la sfarsitul coloanei a fost lovit de un cocalar cu masina jmechera (de fapt, mai putin jmechere dar cu manele la maxim). A insistat sa arate tuturor ca strada este numai a lui si a vrut, la propriu, sa treaca prin coloana de biciclisti.
Tocmai din cauza evenimentelor de genul asta ar trebui organizat un astfel de „mars” cel putin o data pe luna, asa cum se organizeaza in toata lumea.

foto: yo adica adi


2 comentarii la „Miscari alternative – Marsul biciclistilor”

  1. Salut,

    Iti multumim ca ai participat alaturi de noi la aceasta actiune si mai ales ca ai promovat-o si prietenilor. Noi asta dorim sa fie cat mai vizibila si sa inceapa lumea sa mearga inclusiv la servici cu bicicleta. As avea o singura observatie referitoare la cele scrise de tine pe blog. Politia rutiera a fost alaturi de noi cu o masina de politie in fata coloanei pe tot parcursul traseului iar la 4 intersectii mari, unde noi nu eram pe drum cu prioritate se aflau agenti care au oprit traficul. Eu zic ca a fost suficient astfel incat nu am fost nevoiti sa oprim coloana la semafoare sa ne regrupam ca la prima editie cand nu am avut nici o masina de politie cu noi. Intradevar au fost si „cocalari”, nu doar pe cel care l-ai vazut tu, dar din pacate nu avem ce face cu ei, doar atat pot sa gandeasca. Speram ca sa viitoarea actiune sa mai fi alaturi de noi si cine stie chiar sa facem ture pe biciclete impreuna.

    Marian Batcau
    Amicii Muntilor Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.