Mizeria spitalului judeţean din Sibiu


Şi aici nu e vorba doar despre murdăria de acolo ci şi de unii doctori şi asistente. Îi înţeleg, pe bune că-i înţeleg. Eu nu ştiu dacă aş fi îndeajuns de puternic să lucrez într-un sistem atât de bolnav care nu oferă mai nimic din ceea ce visează studenţii la medicină că înseamnă un spital.

Tocmai de asta nu am spus nimic în urmă cu două săptămâni, atunci când o fată era aproape să moară din cauza unui medic. I-am căutat doctorului tot felul de scuze, ba că era singur pe tură deşi în mod normal ar fi trebuit să existe mai mulţi doctori acolo, ba că trebuia să facă şi lucruri de nimic pentru că posturile pentru angajarea de asistente şi femei de serviciu sunt blocate, am găsit tot felul de scuze dinastea omeneşti. Dar mi-am dat seama că doar rău fac înghiţind greşeli de neiertat pentru că azi a murit un om din cauza lor. Şi viaţa nu o redai unei persoane indiferent de ce scuze găsim noi sistemului de sănătate românesc şi medicilor din el.

Trimisă acasă de două ori apoi băgată direct în operaţie

Cazul de la începutul lunii e parcă scos dintr-un film cu proşti. Fata de 18 ani a avut un accident cu motorul, a fost trimisă la urgenţe, acolo unde i s-a spus că nu are nimic şi e liberă să meargă acasă. După câteva ore s-a întors la spital pentru că avea dureri. Acelaşi doctor i-a spus că e în afara oricărui pericol şi i-a prescris nurofen. A treia oară însă fata a ajuns pe mâna unui alt medic care a băgat-o direct pe masa de operaţie. Avea ruptură de splină şi hemoragie internă de aproape o zi.

Mort după ce infirmierul l-a scăpat pe scări

Săptămâna trecută, un pacient bolnav de cancer a căzut pe scări după ce brancardierul ce-l ajuta să se deplaseze s-a împiedicat. Pacientul a fost externat dar după două zile a intrat în comă din cauza unui cheag de sânge pe creier provocat după căzătură. Azi a murit.

Eh, greşelile omeneşti nu se mai acceptă atunci când la mijloc e sănătatea şi viaţa unui om. Medicii pur şi simplu trebuie să fie roboţi, nu oameni. Nu au voie să greşească!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.