Momentul protestului


Eram acolo, în faţa protestatarilor. Atmosfera era încinsă, tocmai ce s-a împins un jandarm cu un tip la bustul gol ce avea chef de scandal. Toată coloana s-a oprit din mers, oamenii au început să huiduie jandarmii şi toţi erau aproape de a izbucni. În doar câteva secunde totul s-a liniştit. Şeful jandarmilor a ştiut să gestioneze cu calm situaţia şi organizatorul protestului i-a liniştit pe protestatarii încinşi.

O fracţiune de secundă mai târziu însă lumea se agită. Toţi fug care-ncotro. Jandarmii izbucnesc în fugă 100 de metri, eu după ei. Eram singurul care filma în zonă. Toţi cei din presă aşteptau coloana de protestatari undeva departe. Am ajuns deodată cu primul jandarm la rănit. Era un tip cu ochelari plin de sânge. Eu filmam în continuare sigur că am prins momentul. Sărim toţi să-l ajutăm pe cel cu faţa plină de sânge. Jandarmii îl scot dintre protestatari şi îl aşază ca nu cumva să leşine. Bărbatul e în şoc. Nu scoate nici un sunet, habar nu are ce l-a nimerit în frunte. A fost lovit cu un ghiveci de flori aruncat de la balcon. Un protestatar tânăr îi dă o eşarfă de hipster să se bandajeze.

Când am ajuns acasă am văzut însă că am filmat imaginile de mai jos. Aşa e când te duci la luptă cu scule proaste 🙂

Cel lovit e Alexandru Sonoc, un intelectual premiat internaţional, cu nenumărate lucrări publicate.


4 comentarii la „Momentul protestului”

  1. bagati-va ghivecele in casa cetateni ai Sibiului, e iarna si va-ngheata florile :))) Ghivecele se folosesc pentru flori, nu pentru spart capete!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.