Mor de la înţepătura de albină?


Să mă fi văzut pe mine ieri cum aşteptam să văd reacţia organismului după înţepătura de albină. Nenorocita şi-a lăsat acul în piciorul meu stâng, puţin mai sus de degetul mare, undeva deasupra osului degetului. Apoi s-a uitat la mine cu ochii aia mici ca şi cum voia să-mi spună „te-am făcut, fraiere”. Dar i-a plesnit nevasta un papuc peste ceafă de-a făcut-o una cu pământul deci nu am reuşit să înţeleg exact ce voia să-mi transmită.
Dar înţepătura rămăsese.

Nu ţin minte să fi fost vreodată înţepat de albină aşa că nu ştiam dacă suport sau mor instant. Se pare că nu am murit dar pe după-masă a început să mi se umfle piciorul. Goagăl nu e bun în situaţii dinastea pentru că pe cât de puţin îmi păsa înainte de afurisita de albină, pe atât de mult m-au înspăimântat nebinedispus inepţiile celor ce-şi dădeau cu părerea pe forumuri. Mai că nu mă sfătuiau să sun urgent după elicopterul Smurd, nu alta.

Aşa că am întrebat pe Facebook şi am primit câteva sfaturi pentru intepatura de albina:

 • înţepătura de albină cică trateaza reumatismul
 • e bine de avut în casă remediu homeopat: APIS CH5 sau CH7 lăsat câte 3 biluţe la dizolvat sub limbă din 5 în 5 min. până la ameliorare după care se răraeşte frecvenţa administrării
 • un Fenistil gel pentru înţepaturi e mană cerească. Te dai cu el şi se desumflă mai repede
 • scapi cu un cub de gheaţă şi pătrunjel verde
 • şocul anafilactic apare în câteva minute, nu aşteapta ore după colţ. Deci dacă nu mori imediat…
 • înţepătura de albină face minuni la durerile de spate

Articolul e scris de cu seară. Dacă nu dau semne atunci când îl citiţi înseamnă că e de rău.
După 24 de ore umflătura s-a mai retras puţin, au început mâncărimile uşoare şi piciorul s-a înroşit puţin în jurul înţepăturii. Durerea uşoară persistă atunci când calc cu piciorul-victimă.
Altfel… voi?


13 comentarii la „Mor de la înţepătura de albină?”

 1. Daca durerea e intepatoare/furnicoatoare si a aparut prurit ai toate sansele sa ti se potriveasca Urtica Urens ch 5 administrata pana la disparitia simptomelor. Doar ca farmacie see you remedii homeopate din cate stiu eu a ramas una singura, in zona Strand 🙁 asa de mult se foloseste homeopatia in Sibiu. Cei din centru au dat faliment. Daca ai fi luat remedii imediat dupa intamplare acuma erai de la bine in sus. Am plecat la vopsit podele… 🙂

 2. Am înţeles că pot fi şi fatale înţepăturile de albine.
  Dar pe tine nu te doboară o insectă!
  O să treacă!

 3. Mie mi-e mila de ea, abina, ca tu mare branza n-ai patit de la o amarata de albina de Romania. Numai daca aveai probleme puteai sa te plangi aici, se pare nu e cazul daca nu ai paralizat:))

 4. raul rual :tratament curat. mai grav e cand esti intepat in zona gatului, a fetei sau in limba.

  Cum sa fii intepat in limba? Sper ca nu i s-a intamplat cuiva asa ceva, pentru ca mie mi se pare imposibil! 🙂

 5. O albina tot timpul isi lasa acul dupa ce inteapa pentru ca nu are cum sa-l mai scoata, si intr-adevar acest proces i cauzeaza moartea.
  Esti alergic la muscaturile de albina? Pentru ca altfel in afara de o umflatura locala nu ai ce sa patesti…daca scoti acul din piele evident 🙂

 6. Dacă nu eşti alergic la înţepăturile de albină, nu intri şoc anafilactic.
  Eu am văzut om alergic înţepat de albine. Prima dată s-a umflat în 30 de minute, a doua oară într-un sfert de oră, a treia oară, dacă nu găsea mai repede un spital, murea. De fiecare dată, şocul e mai puternic. Te umfli tot, ţi se umflă limba, nu mai poţi să respiri şi mori. De-asta, dacă te ştii alergic, e bine să mergi de urgenţă la spital. Dacă nu, trece fără mare tam-tam.
  Se pare că tu eşti OK, deşi înţepăturile sunt mai grave cu cât sunt mai aproape de cap.
  Dar mai multe povestim pe messenger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.