Ne dăm cu părerea. Şi cam atât.


Aţi observat că în România oricine, oricând vrea să facă un protest, se găsesc alţii care să nu fie de acord cu ei?
În Grecia sau Anglia oamenii se solidarizează, indiferent. Dacă mie, ca francez, nu-mi place faptul că iniţiatorii protestului de la benzinării nu s-au gândit mai departe decât să plătească cu monede, îmi fac şi eu apariţia la pompă şi încerc să-l dezvolt. Mă proptesc în benzinărie şi îmi uit maşina acolo, astfel încât să blochez profiturile baştanilor pe o perioadă suficientă încât să tragă într-adevăr nişte semnale de alarmă. La noi nu. Comentăm, blamăm şi cam atât.
Orice protest e binevenit, fie el bun sau prost, cu rezultate directe sau nu. Altfel ajungem să se bată doar pensionarii pe străzi cu poliţia.


5 comentarii la „Ne dăm cu părerea. Şi cam atât.”

  1. Asa e! Eu unul am fost chiar mirat ca oamenii s-au mobilizat si au dat de un protest. Pe la serviciu am auzit multi cu masini care ziceau „Si ce au rezolvat?Nimic!” dar nu asa tb pusa problema. Atata timp cat ai dreptul si puterea sa demonstrezi, sa te revolti pentru ceva trebuie sa o faci. Cei care zic Si ce-au rezolvat? sa plateasca in continuare pretul mare la benzina dar sa nu-i auzi ca se vaita ca e prea scumpa atata timp cat ei nu fac nimic.

  2. orice protest poate fi util atata timp cat se face pasnic. Legat de protestul asta cu benzinariile, in mare parte este un protest inutil. De ce spun asta? pentru ca te hotarasti sa blochezi benzinaria de pe Milea pentru 2 ore. In acele doua ore cine vrea sa alimenteze merge putin mai jos la MOL. Dezavantajezi OMV-ul de pe milea, avantajezi MOL-ul de la Kaufland. Si apropos… de ce nu blocheaza nimeni benzinariile ciobanilor care vand benzina alungita cu apa aproape la fel de scumpa ca cea e austriecilor ?

  3. @vasiauvi
    ce au rezolvat? cu siguranta nu au obtinut reducerea pretului la carburanti dar, la fel, cu siguranta, au spus „e de ajuns, a crescut prea mult pretul.”

  4. @marius
    de ce nu blocheaza nimeni benzinariile ciobanilor? pentru ca probabil, in mintea consumatorului, benzinariile alea sunt nesemnificative pe piata din romania. daca se blocheaza cateva zile la rand o astfel de benzinarie poate chiar se va simti la buzunarul patronului. dar crezi ca prin protestul asta participantii doreau falimentarea benzinarilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.