Nicidecum "o alta" salina


Dupa ce ne-am invartit cu masini doua ture prin oras, am gasit o parcare amenajata unde sa ne oprim. Inca 500m. printre cabanute unde se vindeau animalute ciudate de plastic (soareci mai exact) si lame de guma de mestecat dinaia de primeam in copilarie din Germania, si am ajuns intr-un autobuz lung inscriptionat in ceva limba neinteleasa de mine.

Parcurgand cu autobuzul tunelul intunecat, ne indreptam cu vreo 60 la ora spre o alta salina. Cel putin asa credeam eu ca este (doar o alta salina) dar de fapt urma sa descopar cea mai tare salina la care am fost vreodata. Evident ca e putina trasa de par declaratia mea de dragoste pentru Salina din Praid, avand in vedere ca era doar a doua vazuta de mine dar dupa ce o vezi pe cea din Turda ai impresia ca toate celelalte pe care le vei vizita pe viitor vor fi „doar o alta”. Pe buna dreptate ramai cu impresia asta, nu zic nu, dar, vedeti voi, cateodata pentru un om e mai atractiva interactiunea emotionala decat cea moderna.

Nenumaratele tobogane si leagane bat locul de joaca in nisip de la Turda, distractia cu mingea gonflabila o bate pe cea cu crosa de golf, desenatul in cartile de colorat  alaturi de propriul copil bate plimbarea cu barca in familie, plimbatul prin tunelurile salinei de la Praid bate plimbatul cu liftul panoramic de la Turda, exercitiile fizice cu antrenor bat panourile de baschet si chiar si biserica catolica amenajata aici bate Sala Ecourilor.

Daca in salina de la Praid ar fi existat si spatii de cazare, cu un tub de oxigen in spate te-ai putea muta pentru cateva zile in subteran, avand in vedere ca alimentare si restaurante sunt destule. Frumos.

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.


3 comentarii la „Nicidecum "o alta" salina”

  1. Mai e restaurantul ala la iesirea din salina? Mai miroase a carnati? 😀 Hop si eu, carcotasa.

    Oricum, mie nu-mi place in salinele astea, ca ma simt ca in Red Alert, cu civilizatie subterana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.