Ce am văzut la Noaptea Lungă a Industriei (Daimler, Sebeș)


Zilele trecute am fost la Sebeş, la invitaţia celor de la STC, să particip la Noaptea Lungă a Industriei. Peste 2600 de adulţi şi aproximativ 1500 de copii au vizitat cele 14 hale Star Assembly şi Star Transmission de la Sebeş şi Cugir. Ce-i drept, ai şi ce vedea aici.

Pentru copii e un spaţiu de joacă SF, pentru foşti muncitori în domeniul auto este o adevărată revelaţie iar pentru studenţi la inginerie un tărâm care le oferă speranţa unui job bun pe viitor.

Star Assembly (Sebeş) a fost înfiinţată în anul 2013 şi are ca obiect de activitate asamblarea şi recondiţionarea cutiilor automate Mercedes Benz în 5, 7 şi 9 trepte de viteză. În anul 2016, compania avea peste 1144 angajaţi.

Am văzut oameni veniți de la Alba, Hunedoara, Sibiu… chiar și Timișoara. Semn că nu au fost doar oameni din zonă ce ar vrea să se angajeze la Star Assembly ci și mulți pasionați de inginerie și industria auto.

Am venit din Sibiu pentru că eram curioasă cum arată înăuntru, cum este organizat, cum sunt organizate liniile, mașinile, roboții, oamenii. Organizare, curățenie, implementare… de toate aveți aici!” Iulia, studentă la Facultatea de Inginerie.

În vizita din fabrică am reușit să filmez câteva cadre și să montez filmulețul de mai jos, pentru a înțelege și voi mai bine ce am văzut. Oricum, pe lângă miile de oameni ce așteptau la coadă pentru a vizita halele Daimler de la Sebeș, am văzut și o echipă profesionistă. Angajații își vedeau liniștiți de lucru, chiar dacă treceau tot la câteva minute grupuri de gură-cască, iar cei implicați în organizare știau fiecare ce au de făcut. Fără stres, fără a simți neapărat că este o zi diferită față de toate celelalte de muncă la STC.

Este fenomenal. Mai multe companii ar trebui sa facă evenimente de tipul Porți Deschise. Să mai învățăm și noi ceva.” Mi-a spus un pensionar, fost muncitor în domeniul auto

Se fac angajări!

Star Assembly și Star Transmission, deși au peste 2600 de angajați, caută în continuare colegi pentru echipele lor din Sebeș și Cugir, care să contribuie la viitoarele proiecte ale companiei. Au disponibile peste 30 de posturi ce pot fi consultate pe site-ul special dedicat: www.stcu.ro/cariera

Mi-a plăcut ce am văzut! Mi-a plăcut și libertatea asta, nu este stres. Pe fețele oamenilor nu am văzut stres. E ceva… ca și cum au venit să muncească de placere. Îmi place!”

  • Vârsta medie de vârstă a angajaților a fost în 2016 de 37 de ani;
  • Peste 700 de persoane au avut acces la diverse cursuri în cadrul companiei;
  • Peste 40 de angajați au beneficiat de câte 4000 lei pentru fiecare an universitar, dacă urmează cursurile unei facultăți în domeniu;
  • Departamentul Formare Profesională a lansat în toamna anului trecut proiectul „Școala de Maiștri” cu obiectiv principal pregătirea a 25 de angajați în meseria de maistru mecanic;
  • În 2017 au fost aduși peste 300 de studenți în companie, în cadrul evenimentului Zilele Studentului. Pe lângă asta, programul de intership este deschis tuturor studenților interesați în acumularea unor cunoștințe în domeniul automotive;
  • Pe parcursul a trei ani, elevii claselor a IX-a pot învăța în cadrul școalii profesionale de tip dual, aici punându-se un accent deosebit pe pregătirea practică. Elevii primesc și o bursă lunară de 400 lei.

Site: www.stcu.ro, Email: recrutare@daimler.com

Facebook: Star Transmission – Oficial


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.