Noi şi ei…


Unora puţin le pasă de faptul că la Kaufland s-au scumpit bomboanele cu ciocolată aromată sau că e pe terminate stocul de brânza cu mucegai albastru. Pentru că nu ştiu ce-i aia. Unii oameni nu-şi pun întrebarea „oare pe cine alege burlacul Bote?”. Pentru că nu-i interesează. Unii oameni au griji la care noi nici nu ne putem gândi.

Unii oameni nu-şi declară nou-născuţii atunci când vin pe lume, pentru că nu pot ajunge la cea mai apropiată primărie. E iarnă, frig şi drumul înzăpezit.

Unii oameni nu-şi scot viţelul din grajd cu lunile pentru că le e frică să nu cumva să iasă din curte. Să-l caute ar dura prea mult iar să-l piardă nu-şi permit.

Unii oameni pun cauciuc de maşină pe ochii vacilor atunci când sunt în călduri pentru că le e frică să nu zburde prea mult şi să rupă gardul. Mai bine să nu vadă.

Unii oameni îşi trimit copiii la şcoală cu nopatea în cap, pe jos, zeci de km, stând întotdeauna cu frică să nu-i atace vreun animal. Pentru că vor să-i educe. Deşi sunt izolaţi.

Unii oameni trăiesc în vârf de munte, uitaţi de lume. Cu cel mai apropiat vecin la 1 oră de mers pe jos. Şi nimic altceva.

Şi noi ne plângem…

Uitaţi în vârf de munte.

De când nu au mai văzut oameni, şi vacilor le e ruşine de noi prezenţe

înainte…

…şi după ce pomii sunt împodobiţi cu căpiţe de fân. Pentru a nu ajunge animalele la ele.


2 comentarii la „Noi şi ei…”

  1. Evident ca in comparatie cu problemele care le au unii oameni cu adevarat incercati de viata, cacarezele astea de pseudoprobleme avute de oraseni sunt egal cu zero…si nu cred ca o sa-si dea seama cineva ca defapt „gravitatea” problemei sale este mai mult imaginata decat atunci cand va da peste altele mai complicate si mai greu de rezolvat…in orice caz sunt sigur ca viata este si a fost o provocare pentru acei oameni si prin faptul ca au reusit sa supravietuiasca acolo au dovedit ca sunt adevarati supravietuitori 🙂

    si ca un OFF-topic: N-ai idee cat mi-as dori o casuta de genul in varf de multe, izolata si unde nimeni nu poate sa ajunga cu una cu doua…bineinteles pe post de casa de vacanta pentru ca, recunosc, altfel nu as rezista…insa mi se pare un loc perfect unde sa evadezi sa nu mai stie nimeni de tine si sa fi lasat in linistea ta cat timp esti acolo 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.