"Nu exista conditii in turismul romanesc" – un mit


De cate ori ati auzit voi ca in turismul romanesc nu exista conditii? Oamenii de aia pleaca in Grecia sau Croatia in concediu. De ce ar sta in Romania unde platesti acelasi pret pentru un hotel mizer, mic dejun lipsa si conditii nema.

Nimic mai fals.

La Istanbul am stat la un hotel de 4 stele (patru!) cu 110 euro/noapte unde peretii erau scorojiti, tavanul era inundat, peretii aproape lipseau de nu am putut dormi de televizorul vecinilor. La Roma am stat tot la un hotel de 110 euro/noapte friguros si sinistru. Ma mir ca avea paturi cu care sa ne acoperim. In Franta la fel, cele mai mizere hoteluri.

In schimb, Ibis si Hotel Levoslav din Sibiu sunt excelente, Central Plaza hotel din Piatra Neamt e peste asteptari, Hotel Caro din Bucuresti e frumos si multe multe altele.

Zilele astea stau pentru a doua oara la Living In in Oradea. Niste apartamente senzational de mari si curate. Probabil au fost construite pentru vanzare si din cauza crizei imobiliare au fost transformate in apartamente de inchiriat. 60 mp cu toate conditiile 44 de euro iar apartamentul in care stam, de 130 mp (!), cu living enorm, bucatarie deschisa, 2 bai si 2 dormitoare primitoare e la 88 euro/noapte. Bine, in orasele turistice din Romania preturile sunt mai mari dar si conditiile mai bune ca in tarile „europene”, va asigur. Nu suntem noi cei mai buni in toate dar la spatiile de cazare zic ca stam bine.

Un lucru in plus pentru care ii respect pe cei de la Living In este acela ca au accesat fonduri europene. Pana si scaunele de bucatarie au etichete cu Regio. Deci cine vrea, poate.

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.
Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.
Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus


9 comentarii la „"Nu exista conditii in turismul romanesc" – un mit”

  1. Am patit-o si noi in Antalya, nici nu mai atiu cate stele erau 4-5, dar stiu ca am facut comparatie cu hotelurile noastre, nu ma avut parte de pereti scorojiti,sau mizerie dar oricum era modest pt ce asteptam noi la nivelul de 4-5 stele…da, Romanaia are multe de aratat dar nu are cine sa o promoveze!

  2. Dacă se vrea, se poate face şi la noi treabă, adică să se creeze condiţii bune. Şi la Piatra Neamţ a fost renovat tot cu fonduri europene,un imprumut in paralel cu un proiect parcă.

  3. Tudor Popa, mai bucuros eram sa vad in acest articol si poze din camera de hotelul din Istanbul si Roma…chiar sunt curios sa vad cum aratau…

  4. @ Hila Claudiu
    Dimineata exista mic dejun cu croisante si alte cele facute chiar de ei. Bucatarie exista si ea dar am impresia ca pentru a manca la pranz sau seara la hotel e nevoie sa anunti inainte, restaurantul nefiind deschis publicului, doar clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.