Nu putem vorbi fără E-uri, dar putem mânca fără ele


Imediat după ce am ajuns acasă de la Kazza, mi-am aruncat nasul în frigider şi-am căutat E-urile pentru a le arunca la gunoi. Din fericire nu am prea găsit, din păcate nu am găsit pentru că frigiderul era gol.

Kazza a început astăzi campania Lasă-te e E-uri! adică, mai pe românelte, o luptă (uşoară, cu tact aş spune eu) împotriva produselor pline de E-uri din magazine. Şi nu doar cu vorbe, inclusiv cu fapte, bucătăria Kazza venind în întâmpinarea sibienilor şi turiştilor cu produse naturale, bio sau ecologice, aduse de la mici producători autorizaţi din toată ţara.

Dan Decean, bucătarul-şef al hotelului Ibis Sibiu, ne-a preparat pe loc câteva reţete din tot felul de legume şi brânzeturi. În plus, Bogdan şi Raluca, alături de un medic, ne-au explicat de ce mezelurile din hipermarketuri şi sănătatea nu au nimic în comun, cum muşchiul este injectat cu saramură, fosfaţi şi gume, cum mezelurile conţin coloranţi extraşi din insecte, cum mierea din magazine devine toxică dacă este adăugată în ceai, lapte sau în alte alimente înainte ca temperatura acestora să scadă sub 40 de grade, cum înălbirea făinii se face cu ajutorul persuflaţilor, clorului, peroxidului de acetonă şi azocarbamidei, toate alăturate de liste multe şi lungi de E-uri.

Probabil că pentru mulţi toate substanţele astea necunoscute par inofensive. Rămâne de văzut în cât timp vor cădea bolile peste fiecare dintre noi.


Un comentariu la „Nu putem vorbi fără E-uri, dar putem mânca fără ele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.