Nu vreau să mai dau bani împrumut !


Încă de când eram mic ţin minte că îmi plăcea să strâng banii la saltea. Ba chiar mi-am şi făcut carnet de CEC, asta deşi aveam vreo 10 ani. Dar culmea, aproape niciodată nu m-am putut folosi de economiile mele.

Întotdeauna se găsea cineva apropiat care-mi cerea împrumut o sumă frumuşică de bani… cam cât toată economia mea. Şi întotdeauna era o poveste pe muchie de cuţit – dacă nu plătesc asta îmi ia casa, dacă nu achit rata îmi ia maşina, dacă nu dau banii îmi ia contorul de gaz. Niciodată nu există altă soluţie de rezolvare decât banii mei salvatori. Şi culmea, aproape niciodată nu i-am văzut înapoi pentru că, normal, greutăţile celor împrumutaţi continuau din ce în ce mai tragic, până renunţam să mai sper la banii mei. Şi aşa am renunţat eu la nenumărate lucruri şi vise.

Dacă mă întrebi acum, nu prea am economii. Povestea continuă. Iar pentru banii care-i mai am mi-am făcut depozit la bancă, pentru a nu putea umbla nici chiar eu la ei. Altă soluţie nu am găsit decât să-mi interzic chiar şi mie să-mi „văd” banii. Incredibil, dar adevărat.

Să nu mai dau bani împrumut? Asta voi face… până la urmă nu eu voi fi de vină dacă se vor adeveri temerile. În fond, pentru banii „împrumutaţi” pe care nu i-am mai văzut niciodată (probabil câteva mii de euro) aveam şi eu nişte vise. Ruinate într-o fracţiune de secundă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.