O învăţătură scurtă.


Recunosc, am fost puţin supărat atunci când un coleg a ales pe altcineva să-i facă proiectul de mobilă ci nu pe mine. Avea două sarcini pentru noi: una personală pentru care avea buget (proiectul de mobilă de care vorbeam) şi una neplătită, pentru firma la care lucram cu toţii. Pe moment mă gândeam de ce naiba nu câştig eu ăia 800 de lei cât plătea pe proiectul de mobilă. Nu conta că nu mi-ar fi plăcut să fac asta şi, mai mult, era posibil nici să nu pot să duc proiectul la bun sfârşit fără a pierde timpul cu 10 modificări (nu e chiar aşa uşor să faci un proiect de mobilă, să ştiţi). Tot ce conta atunci era că nu câştig banii rapid.

Eu aveam în schimb de făcut nişte vederi 3D pentru evenimentul de deschidere al Muzeului Antipa la Bucureşti. Trebuia să arăt cât mai bine în imagini de ce Piaţa Victoriei va fi închisă, cei din Primăria aveau să înţeleagă totul dintr-o imagine în aşa fel încât să avizeze închiderea circulaţiei acolo.

09

Proiectul 3D a ieşit bine aşa că am fost recomandat să fac acelaşi lucru pentru Festivalul ArtMania de la Sibiu. Erau necesare vederi 3D pentru a fi avizate de către Primărie amplasamentele scenelor şi a tuturor instalaţiilor, pentru a arăta sponsorilor posibilităţi de branding şi pentru a include o „hartă” a evenimentului în revista festivalului. A fost a doua palmă pentru că s-a dovedit că am lucrat pe gratis având şi deadline-uri criminale. Dar de atunci lucrurile au început să meargă de la sine.

Am început cu o dezamăgire, am continuat cu o ţeapă dar astăzi, după doi ani, fac proiectele 3D pentru toate festivalurile mari din Sibiu, fără excepţie. Deci ăia 800 de lei după care plângeam la începul poveştii s-au întors înzecit spre mine, lucru care nu s-ar fi întâmplat fără dezamăgirea şi fără ţeapa aia pentru că nu aş fi avut posibilitatea să arăt ce pot face.

Concluzia o trageţi voi.

hecs 2012_34d_mic


5 comentarii la „O învăţătură scurtă.”

    1. Da! Acum poti sa stai linistita si sa nu mai faci nimic… sigur se va intoarce odata si-odata in favoarea ta. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.