O.P.C. in slujba poporului sau un interes propriu?


Dupa cate stiu mai toti romanii, O.P.C.-ul este un oficiu “plin” de inspectori “profesionisti”, dornici sa ajute consumatorii neindreptatiti de comercianti…oare?

O.P.C., organizatie de papagali

Sau sa fie oare o organizatie de papagali dornici de a face bani? Un singur lucru e clar – inspectorii harnici, nevoie mare, apar si dispar ca prin ceata impartind amenzi in stanga si-n dreapta pe la mai toate restaurantele, barurile, alimentarile, magazinele, chioscurile… si nu pentru ca s-a plans vreun client de goangele, rozatoarele sau mizeria din farfurie, ci pentru ca acesti “mari” intreprinzatori nu au respectat anumite reguli impuse de lege, cum ar fi: un paravan si o usa la intrare in cazul restaurantelor si cafenelelor din Promenada Mall, nerespectarea legii fumatului impusa de stat cu o zi inainte, jumatatea de scaun ce statea inafara perimetrului inchiriat, mizeria din wc-uri etc. Nu are rost acum sa enumar vrute si nevrute.

Cum ramane cu protectia consumatorului?

Bun, dar cum ramane cu protectia consumatorului? Asta e poveste lunga, in functie de caz si dupa caz esti bagat sau nu in seama. Daca esti bagat in seama ei dau amenzi. Daca nu, ei dau cu minciuna dupa tine. Oricum ar fi, tot ei sunt cei mai castigati. Tu doar te bucuri ca ai facut o fapta “rea”, ca na, te-ai razbunat, tac tac! Si ce-ai rezolvat? Cel mai probabil, foarte multi dintre noi stim cum sta treaba: nu are nici un folos sa sesizam O.P.C.-ul in cazul in care vrem sa ni se faca dreptate. De exemplu sa ni se schimbe un aparat electrocasnic sau sa ni se dea banii inapoi pe extraordinara si minunata paine nou inventata cu carne de soricel la coca, sa ni se schimbe o haina sau sa ne luam banii inapoi pe pantofii ce s-au paradit dupa o jumatate de ora de stat in plasa. Si cate si mai cate se pot adauga aici.

Lasa ca trece!

DA, am avut si eu necazuri cu comerciantii. De multe ori, bineinteles. Cel mai interesant este ca niciodata nu am apelat la vampirii de…bani, ci am spus arhicunoscuta vorba „lasa ca trece, asta e”. Insa acum ceva timp, intr-o oarecare nebunie si plin de nervi, nu stiu de ce, am apelat la ‘112, politia sta si doarme’ (pardon… O.P.C.) pentru a ma ajuta intr-o oarecare masura. Nu ma asteptam sa ma trezesc cu un avion in fata blocului in loc de laptop, ci mai repede la o returnare de bani sau o inlocuire de pordus. Am sunat eu nervos cu parul sculat in cap (il port mai lung deci va dati seama ce coama de leu la vanatoare afisam in oglinda) la astia, cum ii cheama pe ei, ca sa nu ma repet, si le spun problema mea cu un produs (notebook) cumparat din Media Galaxy pe care am vrut sa-l schimb, folosit fiind de cei de acolo. Respectabilii nu au vrut sa faca nimic. Logic, ar fi culmea intr-o tara plina de gunoaiele europei, unde pana si ignorantii stiu ce vand, sa-mi returneze bacnotele sau sa inlocuiasca produsul. Dupa o poveste lunga prin telefon cu o secretara de pe acolo, adica de la O.Pe.Ce, am fost sfatuit sa mai sun odata intr-o saptamana deoarece cazul este inregistrat si se vor ocupa de el etc. Am tinut-o tot asa vreo trei saptamani, adica m-au invartit ca la o hora dansata pe muzica de adormit copiii, cu zaharelu’ m-au plimbat ca inspectorii au facut controlul de rigoare si ca au si trimis raspunsul acasa apoi ca ar trebui sa mai sun peste trei zile la 9 dimineata ca numai atunci dau de inspectorul ce s-a ocupat de caz. Normal ca nu am primit nici un raspuns si normal ca nu am mai sunat pentru cel mai probabil la 9 dimineata inspectorul dormea.

Unde se duc banii?

Iar acum ma intorc putin in timp si ma mai intreb odata, O.P.C. este in slujba poporului sau un interes propriu? Oare unde se duc banii din amenzi? In constructii? De azile si orfelinate? As rade in hohote daca as mai avea optimismul necesar pentru a mai face haz de necaz…

Scris de Adi C.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.