Omul care mi-a schimbat viaţa.


În urmă cu vreo 2 ani am cunoscut un om datorită căruia mi-am schimbat viaţa. Eram într-un moment în care nu ştiam pe unde s-o apuc, firma la care lucram pe vremea aia aproape falimentase, arhitectură nu mai făcea nimeni şi piaţa imobiliară atingea apogeul colapsului. Totul se întorcea la 180 de grade, de la foarte bine la… nici eu nu ştiam la ce, pentru că nu vedeam viitorul.

Atunci am cunoscut un om şi povestea lui de viaţă. Se făcea că mama lui biologică era prea tânără pentru a-l păstra aşa că a hotărât să-l dea spre adopţie. Îi dorea neapărat nişte părinţi cu şcoală, pentru că ea nu reuşise să facă nimic în viaţă aşa că a ales o familie de avocaţi. Atunci când a venit ziua să vadă lumina, copilul, cel despre care vorbim, a fost refuzat de cei ce trebuiau să-i devină părinţi pentru tot restul vieţii. Îşi doreau fetiţă. Alt cuplu, alţi părinţi, doar că mama biologică a fost greu de convins. Femeia nu avea colegiu şi viitorul tată nici măcar liceul terminat. Doar promisiunea că-l vor trimite la facultate le-a oferit şansa să fie o familie.

A venit timpul să meargă la colegiu. La cei 17 ani simţea că aruncă pe geam toţi banii familiei aşa că după doar 6 luni a renunţat. A fost o decizie grea, care i-a schimbat întreaga viaţă. A continuat să meargă la cursurile ce-l interesau, dormea pe jos prin prieteni, returna chiar şi sticlele de cola pentru a avea bani de mâncare şi în fiecare duminică mergea pe jos câte 7 mile pentru a mânca o masă caldă, gratuită, la o biserică catolică. Dar tot ce a învăţat la cursurile opţionale i-a dat şansa să deschidă o afacere într-un garaj. După doar 10 ani devenise o companie cu zeci de mii de angajaţi.

Acel om a fost Steve Jobs. Astăzi a murit şi toţi îl plâng pentru că a schimbat lumea. Eu îl plâng pentru că mi-a schimbat viaţa. Dacă el a putut, cu siguranţă pot şi eu. L-a făcut mai puternic faptul că la 17 ani a renunţat la tot ce-şi doreau părinţii. Şi a mers mai departe. La fel cum a avut puterea să meargă mai departe şi atunci când a fost concediat din propria companie, numită Apple. A deschis alte companii, a luat totul de la zero şi a ajuns să fie cumpărat, după ani, chiar de Apple, spunând acum că cel mai bun lucru în viaţa lui a fost chiar concedierea ce era să-l răpună.

Steve Jobs a murit dar avea temele făcute pentru ziua asta. În 2004 a fost diagnosticat cu cancer, avea o tumoare la pancreas. O zi întreagă a trăit ştiind că va muri în maxim 6 luni. O zi întreagă şi-a făcut planuri şi şi-a iubit copiii mai mult ca oricând, ştiind că va muri. A scăpat cu noroc, pentru că s-a descoperit că tumoara lui era una foarte rară ce putea fi operată. În 2011 ştia însă că va muri.

Şi povestea vieţii lui Steve Jobs mi-a dat încredere în mine şi m-a făcut să-mi schimb percepţia asupra vieţii. Acum urmăresc întotdeauna să fac ceea ce-mi place, ceea ce îmi dă încredere.

Caută să faci ceea ce-ţi place. Nu te opri din căutare până nu găseşti. Nu te stabili acolo unde nu ţi-e locul. Viaţa ta e limitată, n-o irosi trăind viaţa altcuiva, ce vor alţii să faci.

spunea Steve Jobs.

„Nimeni nu vrea să moară. Nici măcar oamenii ce ajung în Rai nu vor să moară ca să ajungă acolo.”


5 comentarii la „Omul care mi-a schimbat viaţa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.