Padina Fest, 3-7 august 2011


Ieri am ajuns la Padina Fest (atenţie cei ce sunteţi la birou, e site cu sunet!), eveniment eco la cota 2000 ce e la a doua ediţie şi are loc în Munţii Bucegi, pe Valea Ialomiţei.

De ce am ales Padina Fest?

Pentru că în ultimii ani am tot încercat să mergem undeva cu cortul dar din cauza programului nu am reuşit. Weekendurile de obicei sunt muncitoare în familia noastră deci cam greu să avem timp să plecăm cu prietenii.

Pentru că este relaxare, exact ceea ce ne doream. Festivalul îmbină muzica cu activităţile montane şi filmele. Stăm la cort, în timpul zilei ne dăm pe tiroliane sau cu balonul, jucăm oină sau ne plimbăm cu bicicletele, seara ne aşezăm la un concert sau în jurul focului de tabără. Dumincă are loc maratonul bucegilor şi zilnic sunt cursuri gratuite de fotografie.

Pentru că e gratis. Nu costă nici intrarea, nici camparea, nici măcar concertele. În plus, multe dintre activităţi sunt de asemenea gratuite, chiar dacă la sfârşit primeşti premii.

Cum ajungi la Padina Fest?

Cu telecabina, pe trasee montane, cu bicicleta sau cu maşina.

Noi am ales să urcăm până la festival cu maşina. Există un traseu propus de organizatori:

Sinaia/Târgovişte (în funcţie de unde veniţi) – Moroieni – Sanatoriu, spre hotel Pestera – Padina (55 km./72 km.). Drumul insa nu este unul pe care sa-ti bagi masina cu placere. Dupa ce treci de Moroieni, un sat de o saracie crunta, desi mergi pe asfalt, alunecarile de teren l-au transformat in orice altceva, doar drum nu. Apoi ajungeti pe un drum de piatra. Desi vi se va parea foarte lung, mergeti drept si admirati peisajul. Veti avea ceva de mers, noi am facut putin mai mult de 2 ore de la Sinaia la Padina. Urmariti eventual marcajele cu cruce albastra.

Din recomandări însă, am aflat că exista un alt drum, mai bun: Sinaia – Cuibul Dorului – Dichiu – Padina, parţial asfaltat, parţial pavat cu pietriş iar ultimii 9 km. drum forestier. Noi am ratat iesirea, deci nu pot confirma.

Cum e vremea la Padina Fest?

Eh, nu e chiar foarte cald. In prima zi a fost soare dar imediat ce a apus s-a lasat si frigul, seara temperatura scazand chiar şi sub 10 grade. Hainele groase, un cort mai bun, izoprenele şi sacii de dormit sunt obligatorii. Astazi de dimineata, in loc sa rasara soarele, au inceput ploi marunte in partide. Ne-a tinut asa vreo ora. Acum s-a oprit dar soarele inca nu si-a aratat fata (e ora 8:00).

Ce preţuri sunt la Padina Fest?

După cum am spus mai sus, intrarea, camparea şi multe activităţi sunt gratuite. Totul aici se plăteşte cu jetoane (un jeton costă 5 lei).

Tiroliană – 1 jeton (5 lei)
Căţărare – 3 jetoane (15 lei)
Ridicarea la ancoră cu balonul – 5 jetoane (25 lei)
Mic dejun – 2 jetoane (10 lei)
Cafea – 1/2 jetoan (1,25 lei)
2 mici cu pâine şi muştar – 2 jetoane (10 lei)
Ciorbă de fasole – 1 jeton (5 lei)
Pulpă de pui dezosată – 1 1/2 jetoane (6,25 lei)
Si, cea mai importanta, berea – 1 jeton

Cum e lumea la Padina Fest?

Mişto. Deocamdata am vazut doar oameni de munte. Accesul greoi tine deocamdata cocalarii departe.


2 comentarii la „Padina Fest, 3-7 august 2011”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.