Mașinile parcate aiurea sunt ridicate ilegal?


Nu de mult, avocat Crăciuneanu Lucia Maria a obținut în instanță, printr-o sentinta definitivă și irevocabilă, anularea unor articole din HCL 103/2011 prin care cei de la SC Piețe SA și poliția locală au primit competența de a solicita în calitate de agent constatator ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor şi vehiculelor de orice fel staţionate şi oprite neregulamentar în mun. Sibiu. Sentința 2762/214 o puteți regăsi aici.

Parcare Sc Piete SA Sibiu

Practic, la pagina 7 din sentința dată în 16.02.2015 se spune că dispozițiile din HCL sunt nelegale în măsura în care atribuie altor agenți constatatori decât polițiștilor din cadrul poliției rutiere de a constata și sancționa oprirea/staționarea neregulamentară pe drumurile publice aflate pe domeniul public sau privat al municipalității, a autovehiculelor și vehiculelor de orice fel.

Astfel că, atunci când cei ce ridică mașini au dărâmat un stâlp electric și au avariat mai multe mașini, dacă la fața locului nu se afla un polițist de la poliția rutieră care să constate și să dispună ridicarea mașinii, aceștia erau într-o ușoară ilegalitate. Poate după întâmplarea aia s-au mai liniștit băieții. Spun asta pentru că eu nu am mai văzut de ceva timp să mai fie ridicate mașini în Sibiu.

Dar ce știu eu… nu mă învârt în cercurile celor al căror mașini sunt ridicate deci să-mi spuneți voi dacă în Sibiu se mai ridică mașini ori ba 🙂


3 comentarii la „Mașinile parcate aiurea sunt ridicate ilegal?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.