Pe aripile timpului


La Muzeul Ţăranului Român am trăit pentru câteva minute expoziţiile Bienalei de Arhitectură de la Veneţia şi mi-a făcut un dor nebun să urc şi anul viitor în avionul de Italia. Până mai săptămâna trecută, doar acolo am trăit expoziţiile, nu doar le-am vizitat.

Pe aripile timpului (L’air du temps) este şi ea o expoziţie unde participi activ la dezvăluirea exponatelor. Aici fiecare vizitator descoperă partea lui de sunete şi imagini şi se implică în a remixa melodii ultracunoscute. De la populară până la muzica de club, fiecare încăpere prezintă o transformare a sunetelor odată cu trecerea timpuluii. Vizitatorul este invitat să se cufunde într-un univers sonor supus influenţelor.

Concept expoziţiei a fost inaugurat în 2009 de Muzeul de Etnografie din Geneva (MEG), cu prilejul comemorării a 50 de ani de la moartea savantului român Constantin Brăiloiu şi acum a fost realizat la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Până în 5 februarie 2012 aveţi timp s-o vizitaţi, că merită.

Pe aripile timpului a făcut parte din turul Prin Bucureştiul Meu ce a fost organizat de blogdeturism.ro cu ajutorul partenerilor: Paralela 45Hotel RăzvanGroupon România şi Laser Maxx.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.