Pe timp de criză, vă băgăm în criză.


Doar în Romania deştepţii conducători încearcă din răsputeri să omoare de foame orice cetăţean al Romaniei a mai rămas să supravieţuiască aici. Ţara nimănui va fi pustiită în scurt timp, singurii oameni ce vor mai putea trăi aici vor fi pensionarii, prea bătrani să fugă spre mai bine. Pensionarii şi hoţii ce vor cumpăra pe gratis tot ce vor putea, cu gandul îmbogăţirii peste noapte.

În timp ce creditele s-au mărit, euro a explodat şi tot mai mulţi oameni răman pe drumuri, fiind lăsaţi în şomaj, Romania este singura ţară din lume ce înăspreşte fiscalitatea.

Orice patron cu capul pe umeri îşi poate da seama că, pentru a nu falimenta, trebuie să reducă cheltuielile.

Reducerea cheltuielilor ar trebui să vină ca un ajutor de la stat, prin reducerea taxelor şi impozitelor. E logic că atunci cand statul măreşte taxele, tot mai multe firme vor falimenta ceea ce duce la şomaj. Şomajul de cine este plătit? Exact, tot de stat. Statul în loc să caştige de pe urma măririi taxelor, va pierde pentru că va fi nevoit să plătească şomaj mult mai multor oameni în timp firmele ce vor contribui la bugetul de stat vor fi mai puţine.

Eu, ca patron cinstit ce plăteşte taxe voi fi nevoit să-mi închid afacerea. Asta doar pentru că sunt plătitor de taxe. Dacă aş lucra „la negru” ca mulţi alţii ce prosperă, aş duce-o mai bine. Deci ce fac? Micşorez salariile pe cartea de muncă, deci plătesc mai puţine taxe la stat. Lucrez fără factură, deci scap de plata TVA-ului. Plătesc chirii la negru, deci nu voi mai plăti nimic statului.

Ziarul Financiarul ne arată cum au gandit guvernanţii ţărilor vecine să scape de criză – reduc taxele şi impozitele! În Romania, eşti băgat mai adanc în căcat!

In Ungaria, contribuabilii isi pot reduce taxele lunare de platit cu pana la 25% in intervalul ianuarie-iunie 2009.
In Bulgaria, familiile care au de achitat rate la credite ipotecare sunt pasuite la plata obligatiilor catre stat.
In Cehia s-a hotarat ca plata impozitelor forfetare de catre persoanele fizice autorizate si agentii economici cu maximum cinci angajati sa fie anulata temporar.
In Belgia, cuantumul taxei pe valoarea adaugata (TVA) este redus de la 21% la 6% pentru constructia de locuinte noi in sectorul privat.
etc.

Sursa: Financiarul.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.