Pentru o viaţă sănătoasă folosiţi LEUL, nu RON-ul.


De dimineaţă m-am trezit puţin cu faţa la pernă, diana se uita la tv şi îi auzeam pe oamenii din el cum vorbeau de RONi. Orice cumpărau şi ofereau, ei aveau RONi. Mi se pare că ne-am obişnuit puţin cam mult cu termenul ăsta practic inexistent pentru că banii noştri sunt de fapt LEI, nu RONI. Ca să nu mai spun că din ce în ce mai mult prin magazine şi în reclamele publicitare apare acelaş RON enervant.

Vă rog, pentru o viaţă sănătoasă folosiţi LEUL, nu RON-UL!


12 comentarii la „Pentru o viaţă sănătoasă folosiţi LEUL, nu RON-ul.”

 1. Ai mare dreptate.
  De parca am avea doua monede: lei si roni.
  RON e o denumire strict tehnica, asa cum este si USD,CHF,GBP,etc…dar n-am auzit sa se spuna „usdei”sau „chefei”sau…
  Greseala e a bancii nationale cand s-a schimbat leul ca ne-a invatat cu acest termen in loc sa se spuna „lei noi” si „lei vechi” asa cum s-a intamplat in tote tarile.
  Eu oricum n-am spus niciodata roni si intotdeauna m-a enervat cand am auzit la altii.

 2. @ Marius Ogrean
  ai auzit vreodata sa se spuna „usdei” la dolarul american sau „chefei” la francul elvetian? Dolarul e dolar, leul e leu indiferent ce simboluri tehnice au.

 3. @ raul rual
  Sunt prescurtari,ca si la auto: RO,GB,D,F,BG sau la judete SB,BH,BV,etc.
  Prostia este ca,fata de alte monede din alte tari,la noi s-a modificat din ROL in RON. Adica,in loc de Ro de la Romania si L de la lei, au pus N de la noi. Asa s-a gandit Banca Nationala sa incurce lucrurile.In anul cand s-au schimbat banii ROL insemna lei vechi si RON insemna lei noi. Corect ar fi ca simbolul international sa fie ROL si nu RON.

 4. Ma bucur ca ai scris si tu pe tema asta 🙂 Moneda nationala e LEUL nu RONUL, ciumpalacilor! Bine pa, ma duc sa schimb niste USD-ei, EUR-oi, XAU, XDR, RUB… :))

 5. Ma bucur ca ai scris si tu pe tema asta 🙂 Moneda nationala e LEUL nu RONUL, ciumpalacilor! Bine pa, ma duc sa schimb niste USD-ei, EUR-oi, XAU, XDR, RUB… :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.