Permise pentru biciclişti. Aţi fi de acord?


Vă vine să credeţi?

A fost o perioadă de ani ’50 în care bicicletele aveau numere de înmatriculare fixate pe aripa din faţă iar bicicliştii erau obligaţi să poarte după ei permis al bicicletei şi să dea examen pentru a putea pedala prin oraş. Regulile erau stricte aşa că „neconformarea la aceste obligaţii atrage pentru proprietarul bicicletei sanciunile legii şi, în caz de rea credinţă, deferirea la procuratură„. Ba bine că „deslipirea timbrului, tratarea lui cu anumite substanţe şi alte operaţiuni de natură să păgubească Statul” aduceau sancţiuni penale. Ce mai… permisele pentru biciclete trebuiau păstrate mai bine ca permisele auto de astăzi (probabil costa prea mult înlocuirea lor). Taxa auto pentru biciclete era şi ea măricică – 25 de lei.

În plus, pentru siguranţa circulaţiei, era obligatoriu ca aripa din spate să fie dată cu fosfor, în lipsa „ochiului de pisică” folosit azi (după spusele lui Cristian).

Am pus mâna pe un astfel de permis şi nu mi-a venit să cred ce am în mână. Drept vorbind, parcă nu ar fi rele nici în ziua de azi aşa nişte de permise pentru biciclişti aşa încât să putem răspunde cu toţii atunci când nu respectăm regulile de circulaţie (dar şi să avem aceleaşi reguli ca şoferii!). Cred că s-au bucura de minune Băgă să mai calce vreun biciclist atunci când trece pe roşu.

carnet bicicleta


27 de comentarii la „Permise pentru biciclişti. Aţi fi de acord?”

 1. 27 Dosare penale la sibiu pentru circularea fara Carnet…. 127 la Bucuresti , 50 Cluj si Mures 45 !!! Felicitari !!! Romania te iubesc !!! Pacat ca esti Locuita ….

 2. …chiar pentru bicicleta? nu eram de acord cu cei care conduceau scutere sub 50 cmc fara permis, acum nu le mai permite parca, ceea ce e bine, dar pentru biciclete eu zic ca e prea mult.

 3. Un permis bike ar fi ultima oaza de libertate la nivel de mijloc de locomotie … in schimb sint de acord ca sa se introduca obligativitatea purtarii castilor la copii cind circula pe bicicleta cum au cehii in legea circulatiei …

 4. 100% in special din cauza sanatatii mentale si vizuale !!! … Pe de alta parte sunt convins ca mai mult de jumatate din cei ce au permise AUTO nu ar lua carnetul pt bicicleta

 5. Sunt de acord cu permisul pentru bicicleta la fel cum sunt de acord ca la 1- 2 ani soferii sa dea examen din nou. Frate unii nici nu stiu prioritate de dreapta si cand ii claxonezi sau mai mai sa intri in ei din cauza lor tot ei fac gura …

 6. Ar fi bine, poate s-ar mai disciplina si anumiti biciclisti care considera pista de bicicleta orice petec de asfalt le iese in fata. Doar saptamana trecuta mi-a "taiat calea" pe trecerea de pietoni un astfel de participant la trafic. 🙂

 7. Da cum sa nu, hai sa punem si permis de port chilot ca sa avem ce da statului, ca vorba aia, nu sunt destui bani…

 8. la cati incapabili (biciclisti) reeaza tot felul de accidente in fiecare vara…cred si eu
  si as fii de acord in conditiile in care se vor da amenzi si pietonilor care isi plimba copii si cainii pe aceste piste de biciclisti 😉

 9. Eu as fii de acord daca n-ar trebui sa dau bani la stat;). Vorba aia, cu ce ajuta permisul asta minune (bineinteles ca exculdem maharii si vampirii de la conducere) pe omu’ bou? Bou-i bou si cu permis si fara. Nu vad diferenta mare intre un bou cu permis auto ce conduce si un bou fara permis auto ce conduce. Deci, banii vorbesc banii vorbesc…

 10. Nu as fi de acord cu asa ceva… un astfel de permis ar descuraja mersul pe bicicleta, mai ales in randul tinerilor. Si tocmai ei sunt target-grup-ul tuturor actiunilor noastre. Cred ca mai de graba examenul pentru permisul auto ar trebui dat 'pe bune', si macar o data la 5 ani facuta o retestare a conducatorilor auto, atat practic cat si teoretic

  1. De acord dar ar trebui impuse si niste reguli in privinta biciclistilor, testati cu alcooltestul daca este nevoie si la o concentratie anume impunerea unei restrictii macar si o amenda mica. S-au sanctionati biciclistii care nu respecta regulile de circulatie, asa zisii kamikaze.

  2. daca au atatea drepturi biciclistii recomand folosirea frecventa a bicicletei, sa vezi atunci cat loc ar fi pe sosele si nu am mai fi nevoiti sa ne taiem calea … auzi kamikaze … poate soferii sunt…
   terminatori

  3. Promit sa inregistrez un astfel de kamikaze si sa ti-l arat tie special cu dedicatie pentru a nu te mai indoi de termenii pe care ii folosesc. Semafoarele pentru unii (subliniez UNII) biciclisti sunt doar niste instalatii frumoase de pom sau niste reclame luminoase.

 11. Pe de o parte ar fi ok, pt ca nu ai mai fi claxonat de enshpe’ mii de ori de nu stiu ce taximetrist // pe cealalta parte e cam exagerat sa ai permis la bicicleta:)) azi maine ai permis si la role:))

 12. chiar daca am avea permise, soferii de automobile tot imprudent ar circula fata de noi – biciclistii. Niste cursuri / sau demonstratii de cum se conduce in Copenhaga cu mii de biciclisti zilnici in trafic si fara niciun incident.

 13. Nu as fi de acord see you o astfel de masura pentru ca ar descuraja mersul pe bicicleta, oameii, in numar mare au renuntat la a mi merge pe bicicleta, see you toate ca e sanatos si benefic. See you atatea campanii de circulat eco, care chiar si-au castigat adepti si i-a incurajat si pe tineri sa circule eco, acum sa se faca asa cum se intampla in Romanica, de obicei, dupa ce ai construit ceva de calitate, venim see you ceva si demolam tot, fara drept de apel. Exista un 'har' pentru aceasta prostie, si, in concluzie, nu cred ca ar fi nevoie.

 14. Nu as fi de acord see you o astfel de masura pentru ca ar descuraja mersul pe bicicleta, oameii, in numar mare au renuntat la a mi merge pe bicicleta, see you toate ca e sanatos si benefic. See you atatea campanii de circulat eco, care chiar si-au castigat adepti si i-a incurajat si pe tineri sa circule eco, acum sa se faca asa cum se intampla in Romanica, de obicei, dupa ce ai construit ceva de calitate, venim see you ceva si demolam tot, fara drept de apel. Exista un 'har' pentru aceasta prostie, si, in concluzie, nu cred ca ar fi nevoie.

 15. nici gand! Nenea, sterge repede postarea aceasta terog!
  Auzi, permis.. pai stii cat de frumos e sa te duci la o bere doua trei cu bicla ? Mai e si reveneala pana ajungi acasa tot pedalind. Bine, prin Sibiu nu prea e, ca e micut oraselul… Ai vrea sa ma lasi la cheremul taximetristilor sau per pedes pana acasa dupa serata bauta. Pai maine poimaine o sa bage astia permis de circulatie pedestrala. Ce mai, nu ai permis nu iesi din casa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.