Posta Romana are angajaţi idioţi


Cred că suntem cu toţii de acord că Posta Romana e o companie care merge uşor spre faliment. Sau cel puţin aşa ar trebui.

Ca o continuare la articolui lui Visu, vă spun şi eu cum am aruncat câteva milioane bune pe serviciile Posta Romana. La sfârşitul lui decembrie am trimis câteva pachete prin ţară şi, neavând răbdarea să aştept după curier, m-am gândit eu în inteligenţa mea fantastică să încerc şi serviciile de la Posta Romana. În 2012 însă, pachetele au început să se întoarcă la mine.

 • Primul pachet returnat trebuia să ajungă la un sediu de firmă. Am specificat clar lucrul ăsta. În mod normal, firmele nu lucrează în weekend, orice persoană cu IQ-ul apropiat de normal ştie asta. Dar poştaşul nostru drag ce credeţi că a făcut? A încercat să găsească destinatarul în două zile de sâmbătă. Şi nu orice zile de sâmbătă ci fix în 24 decembrie şi 31 decembrie. Deci în ziua de Crăciun şi ziua de Revelion. Cât de imbecil trebuie să fii încât să te aştepţi să găseşti pe cineva lucrând în zilele alea?
 • Încă un pachet a fost returnat tot pentru că nu au găsit persoana de contact. Asta în condiţiile în care trebuia să ajungă la o mamă de copil de 2 luni. Care mamă cu siguranţă nu iese din casă nici măcar până la alimentara din colţ. În plus de asta, chiar şi dacă nu ar fi auzit soneria când a venit poştaşul (de două ori), tot descoperea avizul ăla amărât din poştă.

Cred că e bine să specific faptul că pachetele le-am trimis prin Prioripost, un serviciu Posta Romana puţin mai special, un fel de curier rapid. Curierul-poştaş e obligat să găsească persoana scrisă pe pachet la destinatar. El îţi aduce pachetul până la uşă. Dacă nu te găseşte acasă lasă un aviz în poştă şi, în cazul în care pachetul nu e ridicat nici de la oficiul Posta Romana, mai încearcă încă o dată la tine acasă. Abia apoi returnează pachetul către expeditor.

P.S. Da, serviciul Prioripost de la Poşta Română l-am plătit o dată pentru că am trimis pachetul şi încă o dată pentru că mi s-a returnat. Pachetele au fost trimise deodată dar au ajuns la destinaţie (în acelaşi oraş) la diferenţe şi de 5 zile. Zilnic mi se returnează câte un pachet.


10 comentarii la „Posta Romana are angajaţi idioţi”

 1. mai bine curierii:) decat posta.si cand te gandesti ca is functionari publici platiti din banii publici la care contribuim….

 2. @ maria
  Ultima oara cand m-am luat de o angajata de la Posta mi-a spus (ridicand din nas) ca sunt firma privata, nu mai apartin de stat, asa ca sa-mi tin gura ca nu am nici un aport la salariul ei.

 3. Ai dreptate!! Sunt foarte idioti! Si mie mi s-a intamplat de foarte multe ori acest lucru. Am mai patit de multe ori ca nu aveau plicuri sau altele.
  Si de foarte multe ori nici macar nu se obosesc sa imi aduca avizul acasa[cand am un colet]. Cand trec eu pe la posta cu alte treburi imi zice tipa ca eu am un colet de vreo 3-4 zile acolo.
  Asta este serviciul roman.

 4. mi-am cumparat un card de memorie din Hong Kong (juma de pret fata de emag), comanda facuta in 28 noiembrie, plecat in Hong Kong in 30 noiembrie, ajuns in Romania in 6 ianuarie (data postei) ajunsa instiintare ala mine in 23 decembrie si am reusit sa il iau de la posta din Strand 28 dec => distanta Hong Kong Romania e mult mai mica decat cea Strand => M viteazu

 5. Cam toate serviciile publice sunt in aceeasi situatie in care ti-e foarte greu sa vezi dincolo de „nu se poate”, „imposibil”, „nu era acasa”, „asa e regula”…asta este…:)

 6. @ mmada
  nu sunt de acord cu tine. exista si servicii romanesti bune

  @ marius
  trebuie luat in seama si data la care a trecut cardul granita cu romania. de acolo a fost tot serviciul posta romana, chiar daca a venit din hong kong 🙂

 7. @ Feri
  tipul ce mi le-a returnat a tot incercat sa-mi explice ca „asta e regula” in sensul ca postasul trebuie sa mearga la adresa specificata la N zile de cand a ajuns pachetul la el si sa-l trimita inapoi la X zile de la „neridicare”, indiferent ca e Craciun, sambata sau Revelion. „Asta e regula” imi tot spunea, apropos de ce spuneam AICI.

 8. @ Ce Merita
  Cum adica nu ai nici un aport la salariul ei? Ei fac servicii gratuite? Nu ai platit nimic?
  Si nu, inca nu s-a privatizat! Este tot de stat, deocamdata. Dar nu asta conteaza. Conteaza ca ai platit niste servicii. La stat sau la privat n-ar trebui sa fie nici o diferenta.
  Oricum serviciile lor sunt sub orice critica.
  Am primit in 05.01.2012 factura de curent care are termen de plata 29.12.2011. Stampila postei, pe plic, 19.12.2011. Chiar nu inteleg pe unde s-a plimbat din 19 decembrie.

 9. as dori si eu sa stiu daca dirigintii de oficii postale sunt functionari publici URGENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.