Am trimis 19 felicitări de Crăciun cu Poşta Română. După aproape 30 de zile, doar 10 au ajuns la destinaţie.


20161223_135521-01

Pe 29 noiembrie am trimis prin Poşta Română 19 plicuri cu felicitări de Crăciun. Toate au fost trimise din Sibiu în Sibiu, nu mai departe. Unele aveau adresa de destinaţie la doar câţiva metri de Oficiul Poştal 1, acolo unde am lăsat plicurile la ghişeu.

Pentru că am avut la începutul anului o experienţă neplăcută, atunci când multe plicuri nu au ajuns la destinaţie, pierzându-se în neantul Poştei Române, de data asta am decis să le trimit pe toate cu confirmare de primire. M-am bucurat atunci când am văzut că fiecare plic are un cod de Track & Trace… dar bucuria a fost de moment pentru că este total nefuncţional.

track

Aşa că… a rămas doar să aştept să se întoarcă confirmările de primire. Pe ultima am primit-o astăzi, după mai mult de 3 săptămâni, în ultima zi lucrătoare înainte de Crăciun. Chiar dacă ar mai fi livrate felicitările în săptămâna următoare, este oricum prea târziu. Aşa că m-am decis să trag linie şi să vedem cât de eficientă a fost Poşta Română de data asta şi câţi oameni nu se vor bucura de surpriza ce le-am trimis-o înainte de sărbători.

 • 19 scrisori trimise în 29.11.2016;
 • 4 scrisori livrate în 05.12.2016;
 • 5 scrisori livrate în 06.12.2016;
 • 3 scrisori s-au întors înapoi. Una pentru că adresa era incompletă (lipseşte numărul apartamentului), chiar dacă am lăsat pentru contact şi numărul de telefon. Cu celelalte două nu ştiu ce s-a întâmplat;
 • 1 confirmare de primire încă nu s-a întors la mine deşi ştiu că scrisoarea a fost livrată prin 14.12.2016;
 • restul de 6 scrisori încă sunt „pierdute”. Nu ştiu pe unde sunt, nu le dau de urmă, nu am primit nici un semn că ar fi ajuns la destinaţie;
 • Rată de succes: 53%;
 • Scrisori pierdute: 32%.

Cu aşa cifre, să te tot numeşti Poşta Română şi să reprezinţi un popor întreg.


34 de comentarii la „Am trimis 19 felicitări de Crăciun cu Poşta Română. După aproape 30 de zile, doar 10 au ajuns la destinaţie.”

  1. Sper ca ai tracking din Anglia, altfel e un caz pierdut. Eu am pachet trimis si platit de mai bine de un an dar pierdut in vama din Sibiu pentru ca oamenii nu il gasesc si fara awb nici nu se gandesc sa il caute.

  2. Aveam ceva dar nu mă ajuta prea mult. Norocul meu a fost ca englezii sunt oameni faini (și au mai patit-o) așa ca mi-au returnat banii.

 1. Am avut si eu 5 colete trimise simultan din UK. 3 au ajuns. 2 s-au pierdut. Ce mi se pare dramatic e ca proportia de pierderi a postei romane e undeva pe la 50%. Nu 1%, nici macar 10% care e ingrijorator. E de 50%!!! WTF?!

  1. Atata timp cat e tinuta in brate de contracte cu statul (institutii) si de firmele de utilitati (facturi), e greu de crezut ca se va ajunge acolo

  2. Se zvonea de ceva timp ca vor sa o privatizeze… Dacă nu mă înșel e pe pierdere de ani buni. Dar n-am mai urmărit subiectul în ultima vreme.

  1. Pai atunci, dacă găsiți la Posta Romana vreo doamna care miroase bine sa o trageți de urechi și sa îi spuneți ca o anume Carmen îi transmite sa îi stea în gat parfumul :))))

  2. Carmen M. BucsaO caut si pe tanti care se spala cu pasta de dinti pentru copii, si pe aia care are penseta pentru capusa, si le zic:p

  3. Teoretic sunt de la același oficiu poștal, n’ar trebui sa fie greu de identificat…asta dacă au ajuns coletele pana în sibiu :)))

  4. Angajatii de acolo se plang ca au mii de colete „parasite” in depozit. Eu am depus reclamatie la Bucuresti si Protectia Consumatorului, rezultatul a fost ca m-au sunat si au spus ca au cautat dar nu au gasit. Atat.

  5. Principiul „no scuze”. Trist. M-am gândit și eu inițial sa încerc sa găsesc cumva coletul…Dar mă gândeam ca nu o sa am succes

 2. si eu am primit raspuns pozitiv de la primarie acum vreo 5 ani in urma unei cereri depuse pentru plantare gard viu.. si nu l-am vazut nici acum.. te mai miri? :))..

 3. inainte de sarbatori am comandat online 3 lucruri. unul a ajuns pe jumatate (au trimis un singur item !). unul a ajuns la timp si unul inca il astept 🙂 Nici comertul online nu functioneaza.

  1. singuru comert online care functioneaza e cel de la wildfashion (s-au exprimat f frumos si la telefon si in mail si cand a trebuit sa schimb marfa ca nu se potrivea marimea au fost ok, prompti si fac si discounturi)

  2. Bianca Sictirescu nu e birocratie. e lipsa de respect si de profesionalism…am ajuns la concluzia ca traim intr-o tara moarta.

 4. haaa, si eu am trimis pentru al treilea an la rand scrisori. 😀 La mine cam 2 scrisori din 18 nu ajungeau (in fiecare an). Nu am primit niciodata una inapoi.

 5. Shere-ului ăsta ar fi trebuit să îi dau descrierea: directorul #postaRomana a devenit ministrul economiei. Măcar ştim de la început că ne va lua banii fără să ofere rezultate :/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.